
Παρέμβαση Κωνσταντοπούλου σε νοσοκομείο του Πειραιά…
Κάποια από τις τελευταίες μέρες, είδαμε στα επείγοντα μεγάλου νοσοκομείου του Πειραιά, που εφημέρευε, την πρόεδρο της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου, να μπαινοβγαίνει σε γραφεία, να συνομιλεί με αστυνομικούς, να κινείται δραστήρια.
Επειδή η ώρα ήταν προχωρημένη, κοντά στις τρεις τα ξημερώματα, το γεγονός μας έκανε εντύπωση και το ψάξαμε.
Όπως μάθαμε, λοιπόν, η κ. Κωνσταντοπούλου πήγε στο νοσοκομείο γιατί είχε μεταφερθεί ανήλικη κόρη στενής της φίλης και συνεργάτιδας, η οποία μάλιστα είχε κατέβει και υποψήφια με το κόμμα της στον Πειραιά, σε κακή κατάσταση λόγω μέθης. Επειδή η Αστυνομία, που είχε επιληφθεί, έκανε έρευνα για να μάθει ποιος καταστηματάρχης έδωσε αλκοόλ σε ανήλικη, υπήρχε κίνδυνος να ασκηθεί και δίωξη στη μητέρα της νεαρής για έκθεση σε κίνδυνο και παραμέληση παιδιού. Στην περίπτωση αυτή, η μητέρα, η οποία φυσικά ήταν στο νοσοκομείο, δίπλα στο παιδί της, γιατί είχε ειδοποιηθεί σχετικά, θα ήταν υποχρεωμένη να αφήσει την κόρη της μόνη στο νοσοκομείο, γιατί θα συλλαμβανόταν και θα περνούσε το πρωί αυτόφωρο.
Γι’ αυτό κλήθηκε η Ζωή Κωνσταντοπούλου, που έτρεξε να βοηθήσει τη φίλη της ως δικηγόρος αλλά και ως πολιτικός.
Τελικά, η εισαγγελέας υπηρεσίας έκρινε ότι δεν συνέτρεχαν λόγοι να απαγγελθεί κατηγορία κατά της μητέρας και έδωσε εντολή στους αστυνομικούς να αποχωρήσουν.
Βεβαίως, οι αστυνομικοί είχαν πάρει κατάθεση από την ανήλικη και συνέλαβαν έναν περιπτερούχο που τους υπέδειξε, επειδή πουλούσε αλκοολούχα ποτά σε άτομα που δεν είχαν ενηλικιωθεί.
Έτσι έληξε το περιστατικό και λύθηκε και η απορία που προκάλεσε η παρουσία της κ. Κωνσταντοπούλου ξημερώματα σε νοσοκομείο.
Τέλος καλό, όλα καλά, που λέμε…
Εδώ, βέβαια, υπάρχουν κάποια ερωτηματάκια, που δεν έχουν καμιά ιδιαίτερη αξία, αλλά τα παραθέτουμε, για να καταλάβουν εκείνοι που γνωρίζουν το περιστατικό ότι το «Π» μαθαίνει τα πάντα, ασχέτως αν δεν τα χρησιμοποιεί, γιατί ενδιαφέρεται για την είδηση και όχι για τις εντυπώσεις. Εμείς εδώ τα αναφέρουμε ως παρασκήνιο γιατί έχει τη σημασία του.
Το πρώτο αναφορά τη σύλληψη του περιπτεριούχου. Τη νύχτα οι αστυνομικοί είχαν πει στην κ. Κωνσταντοπούλου ότι τον είχαν συλλάβει. Ήταν αλήθεια ή τον συνέλαβαν την άλλη μέρα;
Το δεύτερο αφορά τη μητέρα. Γιατί ανησύχησε μήπως συλληφθεί; Γιατί η εισαγγελέας υπηρεσίας, τη νύχτα, είχε παραγγείλει να εφαρμοστεί το άρθρο 306 του Ποινικού Κώδικα περί εκθέσεως ανηλίκων, ίσως;
Μήπως, με την παρέμβαση της κ. Κωνσταντοπούλου, η πρωινή εισαγγελέας ανέτρεψε την απόφαση και έκρινε ότι πρέπει να λήξει εκεί το θέμα;
Σαφώς, η κ. Κωνσταντοπούλου είχε την εμπειρία, τη γνώση και τον τρόπο να πάρει την εισαγγελική παραγγελία που ήθελε, και την πήρε. Και φυσικά βοήθησε τη συνεργάτιδά της σε μια δύσκολη στιγμή της.
