Σημαντικός και ιδιαίτερος ο ρόλος του ΒΕΠ, που έχει περάσει σε φάση δημιουργίας και εξωστρέφειας

Σημαντικός και ιδιαίτερος ο ρόλος του ΒΕΠ, που έχει περάσει σε φάση δημιουργίας και εξωστρέφειας

ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΟ ΚΑΙ ΣΗΜΑΔΙΑΚΟ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΙΚΑΙΑΣ – ΡΕΝΤΗ

Σε φάση έντονης κινητικότητας και εξωστρέφειας βρίσκεται το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά, το οποίο έχει αρχίσει πλέον να έχει ρόλο, να παίρνει πρωτοβουλίες, να διεκδικεί θέση στα οικονομοτεχνικά δρώμενα της περιοχής και να είναι πόλος στήριξης των χιλιάδων βιοτεχνών, επαγγελματιών, κατασκευαστών και δημιουργών της Νοτιοδυτικής Αττικής, του Πειραιά και των νησιών.

Στο πλαίσιο αυτό, είχε σημαντικό ρόλο στο 1ο Φεστιβάλ Βιοτεχνίας και Εμπορίου που διοργάνωσε ο Δήμος Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής, με τη στήριξη του Πανεπιστημίου Πειραιώς, του Εμπορικού Συλλόγου Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη και της Ελληνικής Διασωστικής Ομάδας Κρίσεων (ΕΔΟΚ).

Το 1ο Φεστιβάλ Βιοτεχνίας και Εμπορίου Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Αγίου Νικολάου και αποτέλεσε μια γιορτή δημιουργίας, συνεργασίας και εξωστρέφειας, αναδεικνύοντας τον δυναμισμό και τη σημασία των μικρομεσαίων επιχειρήσεων ως βασικού πυλώνα ανάπτυξης και κοινωνικής συνοχής.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην επέτειο των 100 χρόνων του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά, το οποίο εδώ και έναν αιώνα στηρίζει τους ανθρώπους της παραγωγής και της δημιουργίας. Το φεστιβάλ, που σημείωσε εξαιρετική επιτυχία, ολοκληρώθηκε με τη συναυλία της Κλαυδίας, η οποία πρόσφερε στο κοινό μια μοναδική μουσική εμπειρία, γεμάτη ζωντάνια και θετική ενέργεια.

Αναφερόμενος στον νέο αυτό θεσμό ο δήμαρχος Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη Κωνσταντίνος Μαραγκάκης δήλωσε:
«Το 1ο Φεστιβάλ Βιοτεχνίας και Ε­μπορίου Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη ήρθε για να αναδείξει τη δύναμη των ανθρώπων που δημιουργούν, παράγουν και στηρίζουν τον τόπο μας. Δεν είναι απλώς μια εκδήλωση, είναι ένα νέο ξεκίνημα, μια συνάντηση των ανθρώπων της παραγωγής και της δημιουργίας, που φιλοδοξούμε να καθιερωθεί ως θεσμός για τη Νίκαια και τον Ρέντη. Φέτος, το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά συμπληρώνει 100 χρόνια ζωής. Εκατό χρόνια ιστορίας, δημιουργίας και στήριξης των ανθρώπων του μόχθου και της παραγωγής.

Είναι τιμή μας που αυτήν την ιστορική επέτειο τη γιορτάσαμε στη Νίκαια, μια πόλη με βαθιές ρίζες στην εργασία, στη βιοτεχνία, στο εμπόριο. Ο Δήμος μας θα συνεχίσει να βρίσκεται στο πλευρό των επιχειρήσεων, να στηρίζει την καινοτομία, την τοπική ανάπτυξη και την εξωστρέφεια, να δημιουργεί γέφυρες συνεργασίας μεταξύ του επιχειρηματικού κόσμου, της εκπαίδευσης και της κοινωνίας. Γιατί πιστεύουμε βαθιά ότι η πρόοδος δεν έρχεται τυχαία. Χτίζεται με συνεργασία, με όραμα και με πίστη στις δυνάμεις μας».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά Ιωάννης Μαστρονικόλας τόνισε:
«Με μεγάλη χαρά γιορτάσαμε τα 100 χρόνια λειτουργίας του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά στο 1ο Φεστιβάλ Βιοτεχνίας & Εμπορίου Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη και τιμήσαμε 10 μέλη του ΒΕΠ – βιοτεχνίες και επιχειρήσεις που ξεχωρίζουν για το έργο και την προσφορά τους στην τοπική οικονομία. Το Επιμελητήριό μας συνεχίζει αδιάκοπα να στηρίζει τα μέλη του μέσα από γνωστές δράσεις και πρωτοβουλίες που προάγουν την εξωστρέφεια, την καινοτομία και την επιχειρηματική ανάπτυξη στην περιοχή μας».

ΤΟ ΠΑΡΟΝ