
Νέα χρονιά, παλιά προβλήματα…
Καλημέρα σας, καλή χρονιά, καλή Κυριακή και καλή εβδομάδα
Ζούμε τις πρώτες μέρες της νέας χρονιάς, η οποία ξεκίνησε, όμως, με τα παλιά προβλήματα, τα οποία από σήμερα το βράδυ θα είναι πιο οξυμμένα. Και μιλάμε βέβαια για τις δυσχέρειες που προκαλούν στους δρόμους τα μπλόκα των αγροτών, οι οποίοι εδώ και πάνω από έναν μήνα διεκδικούν το δίκιο τους.
Νέα χρονιά, λοιπόν, αλλά παλιά προβλήματα.
Ας τα ξεχάσουμε, όμως, και ας ευχηθούμε όλα αυτά που μας βασάνισαν το 2025, που μας χάλασαν τη διάθεση, που μας πόνεσαν, μας προβλημάτισαν, μας ανησύχησαν, να εξαφανιστούν τον νέο χρόνο ως διά μαγείας, γιατί με κανονικούς τρόπους, με φυσιολογικούς, δεν γίνεται. Έτσι που έχει περιπλακεί η κατάσταση διεθνώς, έτσι όπως έμπλεξαν τα πράγματα εκείνοι που καθορίζουν τις τύχες του κόσμου, μόνο με θαύμα θα γλιτώσουμε. Ας γίνει, λοιπόν, αυτό το θαύμα φέτος, ας είναι το θαύμα της νέας χρονιάς.
Θα πει, ίσως, κάποιος πως θαύματα δεν γίνονται πια και πως αλλού πρέπει να αναζητήσουμε λύσεις.
Από τη στιγμή, όμως, που την Πρωτοχρονιά όλοι ευχόμαστε Καλή Χρονιά, όλοι επικαλούμεθα αυτό το θαύμα. Αν πιστέψουμε σε αυτό, αν δεν λέμε την ευχή από συνήθεια ή επειδή τη λένε και οι άλλοι, όλα μπορούν να γίνουν.
Ας πιστέψουμε, λοιπόν, στο θαύμα, ας προσπαθήσουμε, ας ευχηθούμε, με επίγνωση και ανιδιοτέλεια, μέσα από την ψυχή μας, με όλη μας τη δύναμη και τότε να είμαστε σίγουροι ότι το 2026 θα είναι πραγματικά μια ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!
