
Χωρίς «καύσιμα» και Ναν: Ο Παναθηναϊκός AKTOR παραδόθηκε στην ορμή της Παρτιζάν
Παναθηναϊκός Παρτιζάν: Η διαβολοβδομάδα άφησε τα σημάδια της στον Παναθηναϊκό AKTOR. Οι «πράσινοι», φανερά καταπονημένοι από την υπερπροσπάθεια κόντρα στη Ρεάλ, δεν μπόρεσαν να ακολουθήσουν τον ρυθμό της Παρτιζάν και ηττήθηκαν στο Βελιγράδι με 78-62 για την 27η αγωνιστική της EuroLeague.
Το φιλμ του αγώνα Αν και το ξεκίνημα ήταν ελπιδοφόρο (7-3 στο 3’), η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη. Η ομάδα του Εργκίν Αταμάν έμεινε από δυνάμεις στη δεύτερη περίοδο, βλέποντας τους Σέρβους να τρέχουν ένα σερί που μετέτρεψε το 32-30 σε 45-33 στο ημίχρονο. Η απουσία του Κέντρικ Ναν ήταν εμφανής στην οργάνωση και την εκτέλεση, με τους Σλούκα και Γκραντ να δείχνουν εγκλωβισμένοι από την επιθετική άμυνα των γηπεδούχων.
Στο δεύτερο μέρος, η διαφορά εκτοξεύτηκε στους 20 πόντους (62-42), με τον Τι Τζέι Σορτς να είναι ο μόνος που διασώθηκε δημιουργικά (21 πόντοι), αλλά χωρίς ουσιαστική συμπαράσταση.
Αταμάν: «Ήμασταν κουρασμένοι, μας λείπει ο Ναν» Ο τεχνικός των πρωταθλητών Ευρώπης δεν κρύφτηκε πίσω από το δάχτυλό του:
«Η Παρτιζάν έπαιξε πολύ physical παιχνίδι και δεν απαντήσαμε. Σλούκας και Γκραντ έδωσαν τα πάντα με τη Ρεάλ και απόψε ήταν κουρασμένοι. Χωρίς τον Ναν έχουμε πρόβλημα στην επίθεση, χάσαμε ελεύθερα σουτ και δεν είχαμε ενέργεια», τόνισε ο Αταμάν, ενώ στάθηκε και στην κατάσταση του Ναν για την οποία υπάρχει αναμονή εβδομάδα με την εβδομάδα.
Τα δεκάλεπτα: 20-19, 45-33, 66-42, 78-62.
Οι συνθέσεις: ΠΑΡΤΙΖΑΝ (Πεναρόγια): Ουάσιγκτον, Οσετκόφσκι 7, Μπράουν 16, Πέιν 18, Μπόνγκα 16, Τζεκίρι 6, Φερνάντο 11, Καλάθης 4.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Αταμάν): Σορτς 21, Οσμάν 5, Χολμς 4, Σλούκας 4, Γκραντ 4, Τολιόπουλος 3, Φαρίντ 4, Γκριγκόνις 3, Ερνανγκόμεθ 7, Μήτογλου 7.