
Ανεξήγητη απόφαση του ΥΠΕΞ
![]()
Σκανδαλωδώς εξετάζεται στο υπουργείο Εξωτερικών η ανατροπή της απόφασης του Ανωτάτου Υπηρεσιακού Συμβουλίου για τη μετάθεση του Ιωάννη Βράιλα από τη ΜΑ ΕΕ στην Ουάσινγκτον.
Μαθαίνουμε ότι έχει πέσει η ιδέα για τη μετακίνηση πρέσβη εκ προσωπικοτήτων στο κρίσιμο αυτό πόστο. Ας ελπίσουμε ότι δεν έχουν τη φαεινή ιδέα να στείλουν κάποιον ή κάποια με γνώμονα και μόνο τις σχέσεις με την κυβέρνηση και την ικανότητα για δημόσιες σχέσεις.
Απονομές
Απονεμήθηκε, με απόφαση του ΥΠΕΞ, ο βαθμός του πρέσβη στις Ιφιγένεια Κοντολέοντος και Αικατερίνη Ξαγοράρη και στους Δημήτριο Καράμπαλη, Δημήτριο Ζεβελάκη, Κωνσταντίνο Οικονομίδη, Γεώργιο Ηλιόπουλο και Ανδρέα Φρυγανά.
Επίσης, αποφασίστηκε η παράταση παραμονής στη Διπλωματική Υπηρεσία του Γ. Αλαμάνου, πληρεξουσίου υπουργού Β’, έως τις 31/12/2025.
Δημοσιεύθηκε και η αλλαγή φρουράς στο διπλωματικό γραφείο της Προεδρίας της Δημοκρατίας, καθώς στη θέση της Μαρίας Σολωμού, η οποία βρίσκεται ήδη στο Ισραήλ, ανέλαβε καθήκοντα η Ελένη Γκουλούση, πληρεξούσια υπουργός Β’.
Διαβάστε τα άρθρα της στήλης “ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ Εξωφρενικών” ΕΔΩ