Με κόκκινα τριαντάφυλλα και γαρύφαλλα, στο εμβληματικό Μνημείο του Πολυτεχνείου, η Ζωή Κωνσταντοπούλου και η Πλεύση Ελευθερίας, τίμησαν την 52η Επέτειο της Εξέγερσης του Πολυτεχνείου, υπενθυμίζοντας με νόημα το σύνθημα της εποχής του Πολυτεχνείου: «
Έξι χρόνια αρκετά, να μη γίνουνε επτά».
Ακολουθεί η δήλωση της Προέδρου της Πλεύσης Ελευθερίας για την επέτειο του Πολυτεχνείου:
«Σήμερα τιμάμε μία μεγάλη Επέτειο, την Επέτειο της Εξέγερσης των φοιτητών, των νέων, το 1973, κατά της Χούντας. Τιμάμε εκείνους τους νέους και τις νέες που αγωνίστηκαν, πολλοί έδωσαν την υγεία και τη ζωή τους. Τιμάμε τους ανθρώπους που όρθωσαν ανάστημα κατά της Χούντας. Ένα από τα συνθήματα κατά της Χούντας σε μία τέτοια περίπου περίοδο ήταν «6 χρόνια αρκετά, να μη γίνουνε 7». Είναι ένα σύνθημα που, καθώς αντιμετωπίζουμε μία Κυβέρνηση που μέσα της έχει αρνητές των νεκρών του Πολυτεχνείου, μέσα της έχει πρόσωπα που στήριξαν τη Χούντα και τα σταγονίδιά της, αισθανόμαστε και εμείς το καθήκον να παλέψουμε όπως οι νέοι, όπως οι άνθρωποι εκείνης της εποχής.
Αθάνατοι εκείνοι που έδωσαν τη ζωή τους. Τιμή σε εκείνους που αγωνίστηκαν για να έχουμε δημοκρατία. Και ας θυμόμαστε ότι είναι και σήμερα υποχρέωσή μας να αγωνιστούμε εναντίον κάθε αντιδημοκρατικής, κάθε αυταρχικής, κάθε απολυταρχικής πολιτικής. Και αυτό θα κάνουμε.»
Δείτε τη δήλωση της Ζωής στο βίντεο: