
Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του ΟΕΕλλάδος και του ΕΒΕΠ
Στην υπογραφή μνημονίου συνεργασίας μεταξύ του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος και του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς, προχώρησαν οι Πρόεδροι των δύο Φορέων, Κωνσταντίνος Κόλλιας και Βασίλης Κορκίδης.
Στόχος είναι η δημιουργία ευνοϊκών συνθηκών για την ανάπτυξη των οικονομικών σχέσεων μεταξύ των οικονομολόγων και των λογιστών – φοροτεχνικών του ΟΕΕ και των επιχειρήσεων του Πειραιά.
Στο πλαίσιο αυτό, οι δύο Φορείς ανταλλάσσουν οικονομικές και νομικές πληροφορίες σχετικά με την ανάπτυξη της εθνικής οικονομίας και την επενδυτική δραστηριότητά τους.
Τα θέματα κοινού ενδιαφέροντος θα συζητούνται σε κοινές συνεδριάσεις, αλλά και σε εκθέσεις, εργαστήρια, συνέδρια και άλλες εκδηλώσεις.
Όπως δήλωσε ο Πρόεδρος του ΟΕΕ, Κωνσταντίνος Κόλλιας, «Το Μνημόνιο αυτό αποτελεί ακόμα ένα βήμα στην πολιτική της ενίσχυσης της εξωστρέφειας των μελών μας και της στενότερης επαφής τους με την αγορά και τις επιχειρήσεις. Συνεχίζουμε με διαρκείς δράσεις, προς όφελος των μελών του ΟΕΕ, των επιχειρήσεων και, κατ΄ επέκταση, των εργαζομένων».
Ο Πρόεδρος του ΕΒΕΠ, Βασίλης Κορκίδης, δήλωσε: «Το Μνημόνιο αυτό έχει ισχυρό αναπτυξιακό πρόσημο. Και οι δύο φορείς είναι αρωγοί, μέσα από μία σειρά δράσεων και πολιτικών στήριξης του επιχειρείν, αλλά και επίτευξης υψηλών ρυθμών ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας».
Το ΟΕΕ και το ΕΒΕΠ θα συνεχίσουν, όπως κάνουν διαχρονικά, να επιτελούν τον θεσμικό τους ρόλο, ως σύμβουλοι της εκάστοτε κυβέρνησης για θέματα οικονομίας και ανάπτυξης, με προτάσεις, μελέτες και παρεμβάσεις.
- «Ήρωας γίνεσαι όταν προλαμβάνεις!». Κοινωνικό μήνυμα της Περιφέρειας Κρήτης για την αντιπυρική περίοδο (ΣΠΟΤ)
- Λευτέρης Πανταζής: «Βασιλιάς» – Το νέο του album κυκλοφορεί! (video)
- Αλέκος Παναγούλης, ο ήρωας των ηρώων
- Το ελληνικό τζούντο φώναξε «παρών» στο Ευρωπαϊκό του Μαυροβουνίου με το ασημένιο μετάλλιο της Τελτσίδου στα -70 κιλά
- Σταύρος Καλαφάτης: «Τρεις εμβληματικές πρωτοβουλίες καθιστούν την Ελλάδα hub Έρευνας και Καινοτομίας»
- UEFA Europa & Conference League: Η ημιτελική φάση ξεκινά στην COSMOTE TV
- Το Media and Democracy Summit επιστρέφει στις 5-6 Μαΐου στο Πανεπιστήμιο του Delaware
- ΑΙΧΜΕΣ: Ευθύνες
- Δόση 2,2 εκατ. ευρώ στο ΑΠΕ
- «Κεραία»… επί 24 στην ΕΡΤ