
Άστατος ο καιρός το τριήμερο με βροχές, καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά
Μεταβολή αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός τις επόμενες ημέρες, καθώς η Πέμπτη (26/03) φέρνει σταδιακή επιδείνωση από τα δυτικά, προαναγγέλλοντας ένα τριήμερο με τοπικές βροχές και πτώση της θερμοκρασίας.

Toυ
Λευτέρη Σούσου
Προγνώστη καιρού
greekweather.org
Δείτε αναλυτικά την πρόγνωση καιρού για τις επόμενες ημέρες σε όλη την Ελλάδα.
Η εβδομάδα ολοκληρώνεται με άστατες διαθέσεις, καθώς ένα σύστημα κακοκαιρίας θα επηρεάσει σταδιακά το σύνολο της χώρας.
Πρόγνωση Καιρού για την Πέμπτη (26/03)
Γενική Εικόνα: Προβλέπεται ταχεία πύκνωση των νεφώσεων στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο. Θα σημειωθούν τοπικές βροχές, οι οποίες από το βράδυ θα γενικευτούν(κυρίως στα βορειοδυτικά), ενώ παράλληλα αναμένεται έναρξη τοπικών φαινομένων στη δυτική και κεντρική Μακεδονία. Χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν τις βραδινές ώρες στα ορεινά της Ηπείρου.
Αττική: Στην Αττική ο καιρός θα είναι αίθριος με λίγες αραιές νεφώσεις. Η θερμοκρασία στο λεκανοπέδιο θα αγγίξει τους 17°C.
Άνεμοι & Θερμοκρασία:
- Άνεμοι: Στα δυτικά θα πνέουν αρχικά δυτικοί-νοτιοδυτικοί 4-5 μποφόρ, ενισχυόμενοι από το μεσημέρι στα 4-6 μποφόρ. Σταδιακά, η ίδια διεύθυνση θα επικρατήσει και στην υπόλοιπη χώρα, με την ένταση να φτάνει τα 3-5 και τοπικά στο Αιγαίο τα 6 μποφόρ.
- Θερμοκρασία: Η μέγιστη τιμή το μεσημέρι θα φτάσει τους 17-19°C και τοπικά τους 20°C, με τις υψηλότερες τιμές να σημειώνονται στην ανατολική ηπειρωτική χώρα.
Πρόγνωση Καιρού για την Παρασκευή (27/03)
Γενική Εικόνα: Ο καιρός θα καταστεί άστατος σε όλη τη χώρα με τοπικές βροχές από τις πρώτες πρωινές ώρες. Γενικευμένες βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες αναμένονται κυρίως στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, τη δυτική και νότια Πελοπόννησο, καθώς και σε περιοχές της Μακεδονίας, της Θράκης και των νησιών του ανατολικού Αιγαίου. Πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της δυτικής, κεντρικής και βόρειας χώρας.
Αττική: Από το πρωί θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές, οι οποίες θα ενταθούν πρόσκαιρα προς το μεσημέρι. Από το απόγευμα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 16°C.
Άνεμοι & Θερμοκρασία:
- Άνεμοι: Θα πνέουν από δυτικές-νοτιοδυτικές διευθύνσεις με ένταση 4-6 μποφόρ, ενώ τοπικά στα πελάγη θα φτάσουν τα 7 μποφόρ.
- Θερμοκρασία: Η μέγιστη τιμή στα δυτικά και βόρεια δεν θα ξεπεράσει τους 14-15°C. Στην υπόλοιπη χώρα θα κυμανθεί στους 15-16°C, ενώ στις Κυκλάδες, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη ο υδράργυρος θα φτάσει τους 18 και τοπικά τους 19°C.
Πρόγνωση Καιρού για το Σάββατο (28/03)
Γενική Εικόνα: Θα επικρατήσουν ασταθείς καιρικές συνθήκες με τοπικές βροχές σε όλη τη χώρα. Τα εντονότερα φαινόμενα θα εντοπίζονται στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και κατά τόπους στις Κυκλάδες και την Κρήτη. Στο Ιόνιο και τα δυτικά ηπειρωτικά οι βροχές θα είναι ηπιότερες, ενώ στην υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα τα φαινόμενα αστάθειας θα εκδηλωθούν κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της δυτικής, κεντρικής και βόρειας χώρας.
Αττική: Αναμένεται άστατος καιρός με τοπικές βροχές κατά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, με σταδιακή βελτίωση από το βράδυ. Ο υδράργυρος στο λεκανοπέδιο θα φτάσει τους 15°C.
Άνεμοι & Θερμοκρασία:
- Άνεμοι: Στα δυτικά και βόρεια θα πνέουν από δυτικές-βορειοδυτικές διευθύνσεις 3-4 μποφόρ, με βαθμιαία ενίσχυση στο Ιόνιο τοπικά έως 5 μποφόρ. Στην ανατολική χώρα θα πνέουν αρχικά δυτικοί-νοτιοδυτικοί 3-5 και στο κεντρικό/νότιο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ, ενώ από το απόγευμα θα στραφούν σταδιακά σε βορειοδυτικούς.
- Θερμοκρασία: Η μέγιστη τιμή θα κυμανθεί στα δυτικά και βόρεια γύρω στους 13-15°C και στην υπόλοιπη χώρα στους 15-16°C.
*Θερμοκρασίες (Ελάχιστες): Οι ελάχιστες θερμοκρασίες αυτό το τριήμερο θα κυμανθούν στα πεδινά και παραθαλάσσια τμήματα μεταξύ 6-10°C, με τις υψηλότερες τιμές να εντοπίζονται στα νησιά και τις παράκτιες περιοχές.