
Η Υφυπουργός Ανάπτυξης, Άννα Μάνη – Παπαδημητρίου, στο Ελληνογαλλικό Επιμελητήριο
Στον κρίσιμο ρόλο που διαδραματίζει το Ελληνογαλλικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο στην ενίσχυση της επιχειρηματικής συνεργασίας των δύο χωρών αναφέρθηκε η Υφυπουργός Ανάπτυξης ως επίτιμη καλεσμένη και κεντρική ομιλήτρια στο επίσημο δείπνο νέας περιόδου.
Η κυρία Μάνη ανέδειξε τους ιστορικούς δεσμούς μεταξύ των δύο χωρών και υπογράμμισε ότι η συνεργασία τους εστιάζει στο μέλλον, με κοινές επιδιώξεις για ένα ανταγωνιστικό και βιώσιμο μέλλον.
Αναφέρθηκε στις ισχυρές γαλλικές επενδύσεις στην Ελλάδα, που δραστηριοποιούνται σε κρίσιμους τομείς όπως η ενέργεια, ο τουρισμός, οι υποδομές και η τεχνολογία.
Περαιτέρω, οι διμερείς οικονομικές σχέσεις, παρουσιάζουν ανοδική πορεία τόσο ως προς τις ελληνικές εξαγωγές , οι οποίες ήταν προσαυξημένες κατά 6,7% το 2023, όσο και ως προς τις εισαγωγές από τη Γαλλία που ήταν προσαυξημένες κατά ποσοστό 5,9% το 2023. Ο δε όγκος του συνολικού διμερούς εμπορίου διαμορφώθηκε στα 5,2 δισεκατομμύρια ευρώ.
Η Υφυπουργός Ανάπτυξης έκανε επίσης ιδιαίτερη αναφορά στην πορεία της ελληνικής οικονομίας, επισημαίνοντας ότι η χώρα διαγράφει μια σταθερή τροχιά ανάπτυξης. «Η Ελλάδα σήμερα είναι από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες οικονομίες στην Ευρώπη, γεγονός που αντικατοπτρίζει το συντονισμένο έργο της Κυβέρνησης για την προσέλκυση επενδύσεων και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας», υπογράμμισε.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου, κ. Ιωάννης Τρίκαρδος, παρουσίασε το νέο Διοικητικό Συμβούλιο, το οποίο δεσμεύτηκε να συνεχίσει την προώθηση των διμερών σχέσεων και τη διεύρυνση των συνεργασιών μεταξύ των επιχειρήσεων των δύο χωρών.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η Α.Ε. Πρέσβειρα της Γαλλίας στην Ελλάδα, κα Laurence Auer, η Γενική Πρόξενος της Γαλλίας κα Diane Roeser, εκπρόσωποι της Κυβέρνησης, καθώς και εκπρόσωποι της ελληνικής και γαλλικής επιχειρηματικής κοινότητας, επιβεβαιώνοντας τους ισχυρούς διακρατικούς δεσμούς.

- ΕΕΑ: Στη συνεδρίαση του ΔΣ ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας – Τι είπε για τον ρόλο των μικρομεσαίων
- ΕΚΠΑ: Εγκαθίστανται 106 απινιδωτές σε όλα τα κτίρια για την ασφάλεια φοιτητών και προσωπικού
- Μουντιάλ 2026: Το μεγαλύτερο Παγκόσμιο Κύπελλο της ιστορίας είναι εδώ!
- Μουντιάλ 2026: Το μεγαλύτερο Παγκόσμιο Κύπελλο της ιστορίας είναι εδώ!
- ΕΒΕΠ: «Δράσεις, αντιδράσεις και επιδράσεις του πληθωρισμού στην αγορά»
- Το όνομα της νέας πλατφόρμας: Από ΑΝΤ1+ σε ….GRIX;
- Το όνομα της νέας πλατφόρμας: Από ΑΝΤ1+ σε ….GRIX;
- Το όνομα της νέας πλατφόρμας: Από ΑΝΤ1+ σε ….GRIX;
- Στον ΣΚΑΪ το Κύπελλο Ελλάδας και το Super Cup
- Επιδότηση εξοπλισμού για την αγορά τηλεοπτικών δεκτών