Δήμος Πειραιά: Έφυγε από τη Δημοτική Αστυνομία ο Τάσος Μαρκαριάν

Δήμος Πειραιά: Έφυγε από τη Δημοτική Αστυνομία ο Τάσος Μαρκαριάν

Είχαμε γράψει πριν από μερικές μέρες ότι υπήρχαν πληροφορίες για παραίτηση του αντιδημάρχου Δημοτικής Αστυνομίας Τάσου Μαρκαριάν και ζητούσαμε κάποια ενημέρωση. Επειδή για κάτι τέτοια επικρατεί… σιγή ασυρμάτου στον Δήμο, ψάξαμε και μάθαμε ότι ό­ντως υπάρχει παραίτηση, και μάλιστα υπάρχουν και συγκεκριμένοι λόγοι που υποβλήθηκε.

Τώρα, αν δεν θέλουν στον Δήμο να την ονομάσουν παραίτηση, καθώς τη χαρακτηρίζουν μη ανανέωση θητείας, δικαίωμά τους. Όμως την αλήθεια την γνωρίζει πια ο κόσμος και όσοι πάνε να την κρύψουν εκτίθε­νται. Το χειρότερο είναι ότι εκθέτουν και τον Τάσο Μαρκαριάν, ο οποίος, εντελώς αυτοβούλως, χωρίς να δεχθεί την παραμικρή όχληση ή πίεση, έσπευσε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις με δήλωσή του που διανεμήθηκε μέσω του Γραφείου Τύπου του Δήμου, αλλά προέρχεται από τον συνδυασμό για λόγους τάξεως.

Στη δήλωσή του ο κ. Μαρκαριάν αναφέρει, μεταξύ άλλων:
«Τις τελευταίες ώρες κυκλοφορούν ανυπόστατες φήμες στα social media που αφορούν σε δήθεν παραίτησή μου από τον συνδυασμό ‘‘Πειραιάς Νικητής’’.

Ξεκαθαρίζω κατηγορηματικά ότι δεν υφίσταται κανένα τέτοιο ζήτημα. Παραμένω ενεργό και μάχιμο μέλος του συνδυασμού, συνεχίζοντας με συνέπεια τη θητεία μου ως δημοτικός σύμβουλος Πειραιά.
Παράλληλα, προς αποκατάσταση της αλήθειας, η θητεία μου ως Αντιδημάρχου Δημοτικής Αστυνομίας ολοκληρώθηκε κανονικά, στο πλαίσιο των προβλεπόμενων διαδικασιών, και ουδεμία παραίτηση έχει υποβληθεί.

Στηρίζω σταθερά τη δημοτική αρχή και τον Δήμαρχο Γιάννη Μώραλη, ο οποίος με συνέπεια, σοβαρότητα και όραμα εργάζεται καθημερινά για την πρόοδο του Πειραιά…».

Βέβαια, κανένας δεν είπε ποτέ ότι έφυγε ο κ. Μαρκαριάν από τον συνδυασμό, αλλά το προέταξαν για να δικαιολογήσουν τη διάψευση.

Όντως έληξε η θητεία του και δεν ανανεώθηκε. Οι υπόλοιποι αντιδήμαρχοι είτε παρέμειναν, είτε αναβαθμίστηκαν επιχειρησιακά σε άλλους τομείς, είτε ανέλαβαν θέσεις ευθύνης ως εντεταλμένοι. Κανένας δεν έμεινε ανενεργός.

Ο κ. Μαρκαριάν δεν έγινε τίποτα. Γιατί; Δεν είναι ικανός; Απέτυχε; Δημιούργησε κάποιο πρόβλημα που εξόργισε τον δήμαρχο, και τον έκρινε ακατάλληλο, ή μήπως ζήτησε ο ίδιος να τον αφήσουν ήσυχο, γιατί δεν θέλει να συμμετέχει στο όλο έργο;

Απλές ερωτήσεις, που δεν θα απαντηθούν, αλλά αποκαλύπτουν το τι γίνεται στον Δήμο και πώς πάνε κάποιοι να κάνουν το άσπρο μαύρο. Γιατί ο Μαρκαριάν ήταν για πάνω από πέντε χρόνια στο πόστο αυτό. Αν δεν τα πήγαινε καλά θα τον είχαν βγάλει από την πρώτη θητεία, δεν θα περίμεναν την τέταρτη…

Προς το παρόν, χρέη πολιτικού προϊσταμένου στη Δημοτική Αστυνομία κάνει ο ίδιος ο δήμαρχος, για να μην είναι ακέφαλος ο τομέας. Αφού κ. Μαρκαριάν ήθελε να συνεχίσει ή αν δεν κρίθηκε ακατάλληλος ή αποτυχών, γιατί δεν ανανεώθηκε η θητεία του;

Ειδικά τώρα που η Δημοτική Αστυνομία, με την προσθήκη των 31 νέων δημοτικών αστυνομικών, θα μπορεί να διαδραματίσει ουσιαστικό ρόλο και να κάνει σοβαρή δουλειά σε έναν Πειραιά που την έχει ανάγκη περισσότερο από κάθε άλλη φορά.

Ο Μαρκαριάν είναι πολύ σοβαρός άνθρωπος και ήξερε καλά το αντικείμενο. Έμεινε πέντε χρόνια και ήταν από τους καλύτερους που πέρασαν. Ίσως έπρεπε να αντιμετωπιστεί διαφορετικά, για να μην αναγκαστεί… να τα βροντήξει. Γιατί, δυστυχώς, η δημοτική παράταξη του δημάρχου δεν διαθέτει πάγκο. Και η κάθε αποχώρηση αφήνει κενό που δεν αναπληρώνεται εύκολα.

ΤΟ ΠΑΡΟΝ