Άνοιξε πριν από λίγη ώρα το βιβλίο προσφορών για την επανέκδοση του 7ετούς ομολόγου που είχε αρχικά εκδοθεί τον Απρίλιο του 2020.
Ο τίτλος λήγει τον Απρίλιο του 2027 και είχε εκδοθεί με κουπόνι 2% και απόδοση 2,013%. Η κυβέρνηση αποφάσισε την έξοδο μετά και την αναβάθμιση του αξιόχρεου της Ελλάδας κατά μία βαθμίδα, σε ΒΒ+ με σταθερές προοπτικές, από ΒΒ με θετικές προοπτικές, από την Standard & Poor’s, η οποία απέχει πλέον ένα σκαλοπάτι μόνο από την επενδυτική βαθμίδα.
Ανάδοχες τράπεζες οι BNP Paribas, BofA Securities, Citi, Deutsche Bank, Goldman Sachs Bank Europe SE και J.P. Morgan και είναι η δεύτερη έξοδος που πραγματοποιεί το Δημόσιο στις αγορές από την αρχή του έτους.
Για εφέτος ο ΟΔΔΗΧ, αναμένεται να προχωρήσει στην έκδοση νέων ομολόγων ύψους 12 δισ. ευρώ, τουλάχιστον, έναντι 14 δισ. ευρώ το 2021.