Σωκράτης Φάμελλος για Τέμπη: «Απαίτηση όλης της κοινωνίας η αλήθεια και η Δικαιοσύνη»

Σωκράτης Φάμελλος για Τέμπη: «Απαίτηση όλης της κοινωνίας η αλήθεια και η Δικαιοσύνη»

Τρία χρόνια μετά την τραγωδία στα Τέμπη, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Σωκράτης Φάμελλος, από το συλλαλητήριο μνήμης, εξαπέλυσε δριμύ κατηγορώ κατά της κυβέρνησης. Ο κ. Φάμελλος έκανε λόγο για ένα «δεύτερο έγκλημα συγκάλυψης» με επίκεντρο το Μέγαρο Μαξίμου, τονίζοντας ότι η αποκάλυψη της αλήθειας αποτελεί πλέον καθολική πολιτική απαίτηση για τη Δικαιοσύνη στη χώρα.

«Τρία χρόνια μετά το έγκλημα των Τεμπών, ακόμα περιμένουμε απαντήσεις. Δεν έχει αποκαλυφθεί η αλήθεια. Δεν έχει αποδοθεί η Δικαιοσύνη. Και μετά το έγκλημα των Τεμπών υπήρξε ένα δεύτερο έγκλημα, αυτό της συγκάλυψης.

Ένα συντονισμένο σχέδιο μέσα από το Μαξίμου να μην αποκαλυφθεί η αλήθεια. Είναι απαράδεκτο να μην επιτρέπεται σήμερα να γίνουν οι εξετάσεις που ζητούν οι γονείς. Είναι απαράδεκτο να καλύπτονται οι ευθύνες και για τη σύγκρουση, αλλά και για τη συγκάλυψη.

Είναι πολιτική απαίτηση όλης της ελληνικής κοινωνίας να στηριχθεί ο αγώνας των γονέων και των συγγενών, να αποκατασταθεί και να αποκαλυφθεί η αλήθεια και να υπάρχει Δικαιοσύνη. Είναι θέμα πολιτικής αλλαγής να έχουμε μια πατρίδα, η οποία να έχει και Δικαιοσύνη και ισχυρή Δημοκρατία.

Να υπάρχει πρώτα απ’ όλα ασφάλεια στις δημόσιες συγκοινωνίες και να μην έχουμε ποτέ ξανά τέτοια τραγικά περιστατικά στην ιστορία της πατρίδας μας».