
Ανοιχτοί λογαριασμοί για Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ στην Ευρώπη: Τα highlights και τα επόμενα βήματα
Μια βραδιά γεμάτη συγκινήσεις, ανατροπές και ελληνικό ενδιαφέρον ολοκληρώθηκε για τις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις των ομάδων μας. Το Europa League πρόσφερε θέαμα στο ΟΑΚΑ και την Τούμπα, με τον Παναθηναϊκό και τον ΠΑΟΚ να αφήνουν ανοιχτούς λογαριασμούς ενόψει των επαναληπτικών αγώνων, έχοντας ως κοινό παρονομαστή το πείσμα για την πρόκριση στους «16».
Το ονειρικό ντεμπούτο του Τετέι και η «αυτοχειρία» του ΟΑΚΑ
Το ευρωπαϊκό ντεμπούτο του Ανδρέα Τετέι ήταν βγαλμένο από τα πιο τρελά του όνειρα. Ο Έλληνας διεθνής πήρε από το χέρι τον Παναθηναϊκό και με δύο εντυπωσιακά γκολ (31’ και 61’) οδήγησε την ομάδα του στην ολική ανατροπή. Ωστόσο, η εμφάνιση αυτή δεν στάθηκε αρκετή για να κάμψει την αντίσταση της Βικτόρια Πλζεν.
Οι Τσέχοι, επιδεικνύοντας παροιμιώδη υπομονή, εκμεταλλεύτηκαν ένα σοβαρό λάθος του Λαφόν στο 80ο λεπτό, ισοφαρίζοντας σε 2-2. Το τελικό αποτέλεσμα αφήνει πικρή γεύση στους «πράσινους», οι οποίοι καλούνται πλέον να πάρουν το αποτέλεσμα στην Τσεχία, απέναντι σε μια ομάδα που έδειξε ότι ξέρει να τιμωρεί κάθε αδράνεια.
Ο ΠΑΟΚ έμεινε «ζωντανός» χάρη στον Γερεμέγεφ
Στη Θεσσαλονίκη, ο ΠΑΟΚ βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο κόντρα στη Θέλτα. Οι Ισπανοί, σαφώς βελτιωμένοι σε σχέση με τη League Phase, κυριάρχησαν στο πρώτο ημίχρονο χτυπώντας στο transition με τους Άσπας και Σβέντμπεργκ, παίρνοντας προβάδισμα δύο τερμάτων.
Ο «Δικέφαλος του Βορρά», εμφανώς καταπονημένος από τα συνεχή ματς και με αμυντικά κενά, βρήκε τα ψυχικά αποθέματα μόνο στο τελευταίο 20λεπτο. Το γκολ του Γερεμέγεφ διαμόρφωσε το τελικό 1-2, ένα σκορ που διατηρεί τις ελπίδες πρόκρισης ζωντανές. Στη ρεβάνς του Βίγκο, ο ΠΑΟΚ θα στερηθεί τον τιμωρημένο Ζίβκοβιτς, αλλά θα έχει ξανά στον πάγκο τον Ραζβάν Λουτσέσκου και διαθέσιμο τον Γιακουμάκη.