Με ασταθή καιρό, τοπικές βροχές και καταιγίδες σε αρκετές περιοχές της χώρας, αλλά και πτώση της θερμοκρασίας, κάνει την εμφανισή του το φθινοπωρινό σκηνικό τις επόμενες ημέρες.

Toυ
Λευτέρη Σούσου
Προγνώστη καιρού
greekweather.org
Την Παρασκευή (18/9) θα επικρατήσει αίθριος καιρός στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά, όπου υπάρχει πιθανότητα να εκδηλωθούν πρόσκαιρες τοπικές βροχές στα δυτικά ορεινά τμήματα, καθώς και στο Ιόνιο. Το Σάββατο (19/9) αναμένονται αραιές νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες στο Ιόνιο και στα ηπειρωτικά, με πιθανότητα τοπικών βροχών το μεσημέρι και το απόγευμα στα ορεινά
Αναλυτικά:
Την Παρασκευή (18/9) θα επικρατήσει αίθριος καιρός στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά, όπου υπάρχει πιθανότητα να εκδηλωθούν πρόσκαιρες τοπικές βροχές στα δυτικά ορεινά τμήματα. Πιθανότητα για πρόσκαιρες τοπικές βροχές υπάρχει και στο Ιόνιο.
- Στην Αττική αναμένεται αίθριος καιρός, με το θερμόμετρο να φτάνει τους 30 βαθμούς.
- Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από μεταβλητές διευθύνσεις στα δυτικά και από τις θερμές ώρες θα στραφούν σε δυτικούς – βορειοδυτικούς, με την έντασή τους γενικά να μην ξεπερνά τα 3-4 μποφόρ. Στα ανατολικά οι άνεμοι θα είναι κυρίως βόρειοι και δεν θα ξεπερνούν τα 3-5 μποφόρ, ενώ στο Αιγαίο τα 4-6 μποφόρ.
- Η θερμοκρασία θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 29-31 βαθμούς.
Το Σάββατο (19/9) θα υπάρχουν αραιές νεφώσεις, πρόσκαιρα κατά τόπους αυξημένες, κυρίως στο Ιόνιο και στα ηπειρωτικά, όπου υπάρχει πιθανότητα να εκδηλωθούν πρόσκαιρες τοπικές βροχές τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες στα ορεινά της Μακεδονίας, της Ηπείρου, της Θεσσαλίας (κυρίως της δυτικής και βόρειας), της Στερεάς (κυρίως της κεντρικής και δυτικής) και της Πελοποννήσου. Στις περισσότερες περιοχές της χώρας ο καιρός θα είναι ήρεμος, χωρίς βροχές.
- Στην Αττική θα επικρατήσουν καλές καιρικές συνθήκες, με λίγες αραιές νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 31 βαθμούς.
- Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από μεταβλητές διευθύνσεις στα δυτικά και από τις θερμές ώρες θα στραφούν σε δυτικούς – βορειοδυτικούς, με την έντασή τους γενικά να μην ξεπερνά τα 3-4 μποφόρ. Στα ανατολικά οι άνεμοι θα είναι κυρίως βόρειοι και δεν θα ξεπερνούν τα 3-5 μποφόρ, ενώ στο Αιγαίο τα 4-6 μποφόρ.
- Η θερμοκρασία θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 29-31 βαθμούς και τοπικά ακόμη και τους 32 βαθμούς.
*Σε παραθαλάσσιες και νησιωτικές περιοχές, ο υδράργυρος (η μέγιστη θερμοκρασία) θα είναι περίπου 2-4 βαθμούς χαμηλότερος σε σχέση με τις αντίστοιχες τιμές στα ηπειρωτικά πεδινά που αναφέρονται παραπάνω, ενώ στα ορεινά – ημιορεινά τμήματα θα είναι ακόμη και 4-6 βαθμούς χαμηλότερος.
ΥΟΑΣΤ Focus Keyphrase: καιρός Παρασκευή Σάββατο SEO Title: Ο καιρός την Παρασκευή και το Σάββατο: Ηλιοφάνεια και τοπικές βροχές SLUG: o-kairos-paraskevi-savvato-aitrios-kairos-kai-topikes-vroches Meta Description: Αναλυτική πρόγνωση καιρού για την Παρασκευή και το Σάββατο. Ηλιοφάνεια στην Αττική, θερμοκρασίες έως 32 βαθμούς και τοπικές βροχές στα ορεινά.