
Μάρκο Νίκολιτς: Έχουμε στόχους! Θα παλέψουμε μέχρι το τέλος!
Ο Μάρκο Νίκολιτς σε μια μεγάλη συνέντευξη στο Sport Klub, θεωρεί πως είναι μια έξτρα πρόκληση να ανταποκριθεί η ΑΕΚ στις προσδοκίες που έχει δημιουργήσει. Μίλησε για τον Λούκα Γιόβιτς τονίζοντας πως μόλις άρχισε να βρίσκει τη φόρμα του, ενώ δήλωσε ευτυχισμένος στην Ελλάδα, την ΑΕΚ και με τη συνεργασία του με τους Μάριο Ηλιόπουλο και Χαβιέρ Ριμπάλτα.
«Μια εκπληκτική χρονιά! Το ξεκίνημα στην ΑΕΚ, μια υπέροχη υποδοχή από τους γηπεδούχους στην Αθήνα, το κοινό, τους οπαδούς, όλους τους ανθρώπους του συλλόγου. Όσον αφορά τα αποτελέσματα, δεν θα μπορούσε να είναι καλύτερα, κάτι που κατά κάποιο τρόπο μας τρομάζει. Είμαστε πρώτοι στον βαθμολογικό πίνακα, στη φάση των 16 της Λίγκας, στους τελικούς του Κυπέλλου Ελλάδας. Δεν θα μπορούσαμε να κάνουμε τίποτα περισσότερο και καλύτερα! Υπάρχουν τώρα δύο πιθανότητες: να αμυνθούμε ή να πέσουμε λίγο! Ίσως όλα ήρθαν νωρίτερα, μόνοι μας αναθέσαμε στον εαυτό μας μια αποστολή για την άνοιξη.» είπε ο Σέρβος τεχνικός της ΑΕΚ.
• «Απολαμβάνω τις καλύτερες μέρες της καριέρας μου, με μια εξαιρετική ισορροπία ποιότητας ζωής και αφοσίωσης στην οικογένεια και τον αθλητισμό. Η ΑΕΚ, ένας συγκεκριμένος σύλλογος, που ιδρύθηκε από πρόσφυγες από την Κωνσταντινούπολη και ολόκληρη την Τουρκία, με ασυνήθιστα συνδεδεμένους οπαδούς, με δέχτηκε ως δικό της μέλος. Φανταστικό, μακάρι να διαρκέσει! Ο πρόεδρος Μάριος Ηλιόπουλος είναι ένας επιτυχημένος επιχειρηματίας, εφοπλιστής και ιδιοκτήτης μιας από τις μεγαλύτερες ελληνικές εταιρείες. Απασχολημένος με τη δουλειά, δεν ανακατεύεται στις εργασίες του αθλητικού τομέα. Είναι πάντα εκεί, για την ομάδα, τους παίκτες, τους προπονητές, χαρισματικός και άνθρωπος του λαού, ανεξάρτητα από τα χρήματα. Ο αθλητικός διευθυντής είναι ο Χαβιέρ Ριμπάλτα , με πρόσκληση του οποίου ήρθα, μετά από χρόνια σε Ζενίτ, Πάρμα, Μαρσέιγ, Μίλαν, Γιουβέντους, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ… Τώρα είμαστε στο ίδιο έργο!»
Ο Λούκα είναι ηγέτης, το διασκεδάζει και θα συνεχίσει να το κάνει!
• « Ο Λούκα είναι πολύ ευχαριστημένος με τον τωρινό του ρόλο, βρίσκεται σε μια φανταστική σειρά αγώνων. Και μόλις μπαίνει σε φόρμα: το ξέρω αυτό, όπως και ο Γιόβιτς ! Ένας εξαιρετικά ποιοτικός ποδοσφαιριστής, δεν είχα το παραμικρό δίλημμα όταν εμφανίστηκε η πιθανότητα συνεργασίας. Είμαστε μαζί σε ένα σοβαρό έργο, τα οφέλη του οποίου μπορούν να γίνουν αισθητά και στο σερβικό ποδόσφαιρο. Δεν είναι πλέον ο μικρός Λούκα ! Είναι καιρός να ωριμάσει, δυστυχώς δεν είχε ηγετικό ρόλο στους συλλόγους. Παρουσίασα τον Γιόβιτς λίγο πριν την άφιξή του: θα παίζει συνέχεια, θέλω να είναι ένας από τους ηγέτες της ομάδας. Απλώς να είναι υγιής, να το διασκεδάζει και να έρχεται…»
Οι Σέρβοι και το ελληνικό ποδόσφαιρο έχουν συνδεθεί από τη μοίρα εδώ και δεκαετίες: Λούκα Γιόβιτς , Μιγιάτ Γκάτσινοβιτς , Μάρκο Γκρούιτς , Ντομαγόι Βίντα , Ρόμπερτ Λιούμπιτσιτς παίζουν σήμερα στην ΑΕΚ. Με τους τέσσερις στο προπονητικό επιτελείο – Radoje Smiljanić , Aleksandar Rogić , Goran Basarić και Marko Nikolić – αυτή είναι η Γιουγκοσλαβία σε μικρογραφία…
• «Τα διεθνή αποδυτήρια, άνθρωποι από 17 διαφορετικές χώρες, κοσμούν την ομάδα μας. Κάθε είδους χαρακτήρες, πολιτισμοί, θρησκείες, ενωμένοι σε μια ποδοσφαιρική αποστολή. Ο μεγαλύτερος θρύλος του συλλόγου είναι ο Ντούσαν Μπάγεβιτς , είμαστε ακόμα σε επαφή σήμερα. Ο Ίλια Ίβιτς έπαιξε μεγάλο ρόλο , ο Ντάρκο Κοβάσεβιτς , ο Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς , καλαθοσφαιριστές, υδατοσφαίριση, σε διαφορετικούς ρόλους, είμαστε πολλοί. Μια μεγάλη παροικία του λαού μας βρίσκεται στο νότιο τμήμα της Αθήνας, όπου ζούμε.»
Η Ελλάδα προχωράει με μεγάλα βήματα. Το πρωτάθλημα εκεί έφτασε μέχρι τη θέση νούμερο 12 της UEFA! Και θέλει να συνεχίσει.
«Είμαι έκπληκτος! Ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, τέσσερις ομάδες στη φάση των ομίλων των ευρωπαϊκών διοργανώσεων, μία στο Champions League και την Conference και δύο στο Europa League. Από το καλοκαίρι, θα υπάρχουν από δύο στην ισχυρότερη διασυλλογική διοργάνωση και στο Europa League. Δείτε τα γεγονότα: Ο Ολυμπιακός κέρδισε το Conference League του 2022, πριν από τρία χρόνια η ομάδα νέων βρέθηκε στην κορυφή της Ευρώπης. Και εκείνη τη χρονιά ο ΠΑΟΚ κέρδισε την κορυφή της Ελλάδας ! Παιδιά ηλικίας 19 έως 23 ετών, με εξαίρεση τον Παυλίδη και τον Μπακασέτα … Η νεανική ομάδα μπορεί να ανταγωνιστεί τη Γερμανία για την πρώτη θέση στον όμιλο. Υπάρχει μεγάλη διασπορά, πολλοί παίκτες στο εξωτερικό, και οι άλλοι σύλλογοι ανεβαίνουν: Λεβαδειακός, Ατρόμητος με τον Ντούσαν Κέρκεζ . Στη Δεύτερη Κατηγορία, ο Νεμπόισα Βιγνιέβιτς είναι στον πάγκο .»
Τι θέλει η ΑΕΚ το 2026;
Πώς να δουλεύεις χωρίς στόχους – είναι η απάντηση του Μάρκο Νίκολιτς στην ερώτηση για τα σχέδια του συλλόγου της Αθήνας το 2026.
«Δεν υπάρχουν επιτακτικές ανάγκες, είναι μια μεταβατική σεζόν, νέος προπονητής και διευθυντής, επτά ποδοσφαιριστές έχουν φύγει, μερικοί ακόμα θα φτάσουν για τον χειμώνα, θα φτάσουν και άλλοι… Πρωτάθλημα περιφέρειας: θέλουμε να φτάσουμε στα προημιτελικά, θα δούμε πόσο μακριά μπορούμε να φτάσουμε. Κύπελλο: ο στόχος είναι ο τελικός, θα πάμε μέχρι το τέλος. Είμαστε εδώ στο πρωτάθλημα, ο Ολυμπιακός, ο ΠΑΟΚ και η ΑΕΚ θα παλέψουν μέχρι το τέλος. Οι αντίπαλοι στο ομαδικό πρότζεκτ είναι μπροστά μας, αν και πιο ακριβά, τα χρήματα δεν εγγυώνται μια θέση. Θα παλέψουμε μέχρι το τέλος!»