
Λευκός καπνός ή γκραν γκινιόλ;
–Σπάνε καρδιές τα ντέρμπι ΑΕΚ-Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ
Κόκκινο, αναντίρρητα, θα χτυπήσουν το βράδυ οι σφυγμοί, με τα ντέρμπι τίτλου της Super League να κλέβουν την παράσταση και να προμηνύουν γερές συγκινήσεις. Στις 19:30, η ΑΕΚ υποδέχεται τον Παναθηναϊκό και με νίκη θα κάνει αποφασιστικό βήμα για την κατάκτηση του 15ου πρωταθλήματος της ιστορίας της. Τούτο, μάλιστα, θα συμβεί από σήμερα, εάν η αναμέτρηση του Ολυμπιακού με τον ΠΑΟΚ, την ίδια ώρα, στο Φάληρο, δεν αναδείξει νικητή.
Την προηγούμενη αγωνιστική, η «Ένωση» είχε την ευκαιρία να κάνει τη ζωή της πιο εύκολη, αλλά στη «Λεωφόρο» ο Παναθηναϊκός αντιστάθηκε σθεναρά και τη δυσκόλεψε, με αποτέλεσμα το αθηναϊκό ντέρμπι να λήξει ισόπαλο 0-0.
Στο μεταξύ, ο ΠΑΟΚ ανασυντάχθηκε και με το εντυπωσιακό 3-1 επικράτησε του Ολυμπιακού, περιορίζοντας, όσο να ’ναι, τις ελπίδες του τελευταίου για τον τίτλο. Την ίδια στιγμή, οι Θεσσαλονικείς θα παίξουν απόψε τα δικά τους ρέστα για την πρωτιά, έχοντας στις εναπομείνασες αγωνιστικές την ΑΕΚ στην έδρα τους και τον Παναθηναϊκό, εκτός μεν, αλλά μπροστά σε κενές εξέδρες. Εύκολα γίνεται αντιληπτή η κρισιμότητα της βραδιάς. Με τρεις αντιπάλους να διεκδικούν μέχρι τέλους τους στόχους τους και τους απογοητευμένους «πράσινους» εκτός κούρσας από τη μία, αλλά με σημαντικό το γόητρο από την άλλη, χωρίς αμφιβολία, το πρωτάθλημα ολοκληρώνεται εν μέσω δυνατών στιγμών.
Μεσοβδόμαδα διεξάγονται τα ματς ΠΑΟΚ-ΑΕΚ, Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός και την επόμενη Κυριακή ο μαραθώνιος τελειώνει με τις αναμετρήσεις ΑΕΚ-Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ.