ΚΑΙΡΟΣ: Πρόσκαιρη επιδείνωση μέχρι και την Τετάρτη

ΚΑΙΡΟΣ: Πρόσκαιρη επιδείνωση μέχρι και την Τετάρτη

Διαβάστε την αναλυτική πρόγνωση καιρού 


Toυ
Λευτέρη Σούσου
Προγνώστη καιρού
greekweather.org


Την Κυριακή ο καιρός θα είναι άστατος, με βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες ιδιαίτερα σε Ιόνιο, Δυτική – Βορειοδυτική Πελοπόννησο, Δυτική Στερεά, Ήπειρο, Δυτική Θεσσαλία, Μακεδονία – Θράκη (ωστόσο στην Μακεδονία θα υπάρξει και βελτιωμένο διάστημα), ενώ στην περιοχή του Βορειοανατολικού Αιγαίου ο καιρός αναμένεται άστατος.

Τα φαινόμενα θα είναι λιγότερα και πρόσκαιρα (δεν αναμένονται αξιόλογα και θα έχουν τοπικό, παροδικό χαρακτήρα) σε Ανατολική Θεσσαλία, Σποράδες, Εύβοια, Ανατολική Στερεά και στο μεγαλύτερο κομμάτι της Πελοποννήσου. Στην υπόλοιπη χώρα δεν θα σημειωθούν φαινόμενα.

Στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα τοπικά αυξημένες, ενώ υπάρχει πολύ μικρή πιθανότητα να σημειωθούν λίγες πρόσκαιρες, τοπικές βροχές τις πρώτες πρωινές ώρες (μικρής έντασης). Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 22 βαθμούς.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες – νοτιοανατολικές διευθύνσεις, φτάνοντας στα 4 – 5 και στα πελάγη τοπικά στα 6 Μποφόρ. Στην περιοχή του Ιονίου, τοπικά, οι άνεμοι θα φτάσουν μέχρι και στα 7 Μποφόρ.

Οι ελάχιστες θερμοκρασίες θα κυμανθούν από 12 έως 18 βαθμούς (οι χαμηλότερες προβλέπονται κατά τόπους στα βόρεια διαμερίσματα).

Οι μέγιστες τιμές θα φτάσουν στα βόρεια στους 18 – 19 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα στους 19 – 22 βαθμούς. Στα Δωδεκάνησα το θερμόμετρο μπορεί να δείξει και 24 βαθμούς και στην Κρήτη 25 – 26 βαθμούς.

Τη Δευτέρα, τα περισσότερα φαινόμενα θα εξακολουθήσουν να εστιάζουν στα δυτικά, επηρεάζοντας σε δεύτερο βαθμό και τα βόρεια. Βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα σημειωθούν σε Ιόνιο, Δυτική και Νότια Πελοπόννησο, Δυτική Στερεά, Ήπειρο, Κεντρική – Ανατολική Μακεδονία, Δυτική Θράκη και τοπικά στο Θρακικό Πέλαγος. Τα φαινόμενα θα επεκταθούν και στην υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα, αλλά θα έχουν μικρότερη ένταση και θα είναι πιο τοπικού χαρακτήρα. Προς το απόγευμα με βράδυ, λίγες τοπικές βροχές μπορεί να σημειωθούν σε Κεντρικό Αιγαίο και Δυτική Κρήτη.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες, οι οποίες θα δώσουν διάσπαρτες βροχές. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει μεταβολή.
Οι άνεμοι θα είναι γενικά νοτιάδες και θα φτάσουν στα 3 – 5 και τοπικά στα 6 Μποφόρ στα πελάγη. Βαθμιαία, όμως, θα αρχίσουν να στρέφονται σε ρεύμα δυτικό – βορειοδυτικό στα δυτικά και βορειοδυτικά, με τάση εξασθένησης.
Οι ελάχιστες και οι μέγιστες θερμοκρασίες δεν θα σημειώσουν αξιόλογη μεταβολή.

Την Τρίτη τα φαινόμενα γρήγορα θα εξασθενήσουν στα δυτικά και στα βόρεια και θα περιοριστούν σε Ανατολική Μακεδονία – Θράκη, νησιά Ανατολικού – Βορειοανατολικού Αιγαίου και Δωδεκάνησα. Επίσης, τοπικές βροχές θα σημειωθούν στις Κυκλάδες και στην Κρήτη.

Στην Αττική θα αναπτυχθούν λίγες παροδικές, τοπικές νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 21 βαθμούς.

Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις, φτάνοντας στα 3 – 5 Μποφόρ, ενώ στα ανατολικά αρχικά θα είναι νοτιοδυτικοί, φτάνοντας στα 4 – 5 και τοπικά στο Αιγαίο στα 6 Μποφόρ, σταδιακά όμως θα γυρίσουν σε δυτικό ρεύμα και στη συνέχεια θα εξασθενήσουν.

Οι ελάχιστες θερμοκρασίες θα σημειώσουν μικρή πτώση και θα φτάσουν στους 10 – 17 βαθμούς (οι χαμηλότερες προβλέπονται στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά και οι υψηλότερες στα παραθαλάσσια και στα νησιωτικά).
Οι μέγιστες τιμές θα φτάσουν στα βόρεια στους 16 – 19 βαθμούς, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές στους 19 – 21 βαθμούς. Στα Δωδεκάνησα, στις Κυκλάδες και στην Κρήτη το θερμόμετρο θα δείξει μέχρι και 23 βαθμούς.

Την Τετάρτη θα σημειωθούν λίγες τοπικές, ασθενείς βροχές (υπολείμματα αστάθειας) κυρίως στα νησιά του Ανατολικού – Βορειοανατολικού Αιγαίου, σε Δωδεκάνησα, Ανατολική Μακεδονία – Θράκη και στην Κρήτη, ενώ στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι βελτιωμένος.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι καλός, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 20 βαθμούς.
Οι άνεμοι δεν θα προβληματίσουν, αφού δεν θα ξεπεράσουν τα 3 – 4 Μποφόρ στις περισσότερες περιοχές. Οι άνεμοι γενικά θα πνέουν από βόρειες – βορειοδυτικές διευθύνσεις.

Οι ελάχιστες θερμοκρασίες θα κυμανθούν από 9 έως 16 βαθμούς (οι χαμηλότερες τιμές προβλέπονται στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά και οι υψηλότερες στα παραθαλάσσια και στα νησιωτικά).

Οι μέγιστες θερμοκρασίες θα φτάσουν στα βόρεια στους 15 – 17 βαθμούς, στα δυτικά στους 17 – 19 βαθμούς και στις υπόλοιπες περιοχές στους 18 – 21 βαθμούς. Στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα μπορεί να φτάσουν και στους 22 βαθμούς.

Σύμφωνα με την τάση του καιρού, από την Πέμπτη έως και το Σάββατο θα επικρατήσουν καλές καιρικές συνθήκες στις περισσότερες περιοχές της χώρας.

Λόγω των ενισχυμένων βοριάδων που θα επικρατούν στο Αιγαίο (καιρός βόρειου ρεύματος), θα αναπτυχθούν λίγες τοπικές, πρόσκαιρες νεφώσεις σε Χαλκιδική, Σποράδες, Ανατολική Θεσσαλία, Εύβοια, Ανατολική Στερεά, Ανατολική Πελοπόννησο, Κυκλάδες, Κρήτη και είναι πιθανόν να εκδηλωθούν μικρής έντασης και διάρκειας ασθενείς βροχές.

Ωστόσο, αυτό το διάστημα θα κυριαρχεί και αρκετή ηλιοφάνεια, με πρόσκαιρο διάλειμμα των βροχών. Τη νύχτα και νωρίς το πρωί θα επικρατεί ψύχρα έως και κρύο, σε φυσιολογικά πάντα πλαίσια.

Οι μέγιστες θερμοκρασίες στις περισσότερες περιοχές θα φτάσουν στους 17 – 20 βαθμούς (με τις χαμηλότερες τιμές να εντοπίζονται στα ανατολικά και στα βόρεια και τις υψηλότερες στα πιο δυτικά διαμερίσματα).

ΤΟ ΠΑΡΟΝ
Φωτο: Pixabay