
Και πάλι απόντες στη Λιβύη
![]()
Στη Λιβύη, πριν από δύο εβδομάδες, πραγματοποιήθηκε ένα πολύ μεγάλο ενεργειακό – αναπτυξιακό συνέδριο, στο οποίο συμμετείχαν όχι μόνο μεγάλοι πετρελαϊκοί κολοσσοί αλλά και εκπρόσωποι κυβερνήσεων και εταιρειών από τις γειτονικές προς τη Λιβύη χώρες.
Η μόνη χώρα που απουσίαζε από το συνέδριο αυτό ήταν η Ελλάδα, η οποία ίσως είχε κάθε λόγο να εκπροσωπηθεί, λόγω των γνωστών προβλημάτων που είχαν προκύψει τόσο με το τουρκολιβυκό μνημόνιο όσο και με την αμφισβήτηση εκ μέρους της Λιβύης των οικοπέδων που έχει χαράξει η Ελλάδα και θα δώσει προς εκμετάλλευση σε μεγάλες εταιρείες, όπως η Chevron.
Στην Τρίπολη, στο συνέδριο αυτό, βρέθηκε βεβαίως ο τούρκος υπουργός Ενέργειας, καθώς έχουν στα σκαριά πολλά σχέδια για υλοποίηση, αλλά και ο υπουργός της Αιγύπτου, που μπορεί να έρχεται σε αντιπαράθεση με την κυβέρνηση της Τρίπολης, όμως δεν αφήνει να καλύψει κάποιος άλλος τον κενό χώρο.
Διαβάστε τα άρθρα της στήλης “ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ Εξωφρενικών” ΕΔΩ