
Ιππασία – Νικήτρια η Ιταλία στο LES Greece Κύπελλο Εθνών 2026!
Με τους Ιταλούς να κερδίζουν για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το Κύπελλο Εθνών ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία χθες το βράδυ στη Θεσσαλονίκη και το Ippos Club η σπουδαία διοργάνωση της υπερπήδησης Longines EEF Series CSIO3*-W.
Στο σημαντικότερο αγώνισμα του τετραημέρου το Ομαδικό Αγώνισμα, LES Greece Κύπελλο Εθνών, που για πρώτη φορά είχε ρεκόρ συμμετοχών με 10 χώρες, η Ιταλία κατάφερε να αναδειχθεί εύκολα νικήτρια για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά.

Δύο αθλητές της επανέλαβαν την περυσινή τους επιτυχία, ο Roberto Turchetto με τον Bubalou και ο Bruno Chimirri με τον Je Suis Codot d’Archeronte, ενώ είχαν μαζί τους την κόρη του Bruno, Elisa Chimirri με τον Cornico, που συμμετείχε για πρώτη φορά μαζί με τον πατέρα της σε Κύπελλο Εθνών και τον Matteo Zamana με τον Captain Conner. Η Ιταλία συγκέντρωσε και στους δύο γύρους 4 βαθμούς, ενώ στην 2η θέση ήταν η Γερμανία με 16 βαθμούς και στην 3η θέση η Ουγγαρία με 20 βαθμούς.
Η Ελληνική Ομάδα προσπάθησε πολύ, αλλά με 36 βαθμούς κατέλαβε την 8η θέση. Η Ελληνική ομάδα είχε στη σύνθεσή της την Ιόλη Μυτιληναίου με τον Casanova, που αγωνίστηκε για πρώτη φορά με την ομάδα εντός έδρας, την Αικατερίνη Λασκαρίδη με την Hilada, το Δημήτρη Νάτση με τον Cresco και τον Ηλία Μπαλιούση με τον Ice Tea du Golfe.

Την απονομή στο αγώνισμα που έκλεισε πανηγυρικά την αυλαία των αγώνων έκαναν η κ. Δήμητρα Μορισαίου, Διευθύνουσα Σύμβουλος Longines Hellas και εκπρόσωπος του χορηγού Longines, ο κ. Alan Atabaka, μλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ιππασίας, o κ. Γεώργιος Δημαράς Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ιππασίας, o κ. Νίκος Σιαφάρας, Διευθυντής των Αγώνων και ο κ. Karoly Fougli, Ξένος Κριτής, Μέλος της Αγωνοδίκου Επιτροπής.