Η Ντόρα πιάνει τα μηνύματα

Η Ντόρα πιάνει τα μηνύματα: Δεν είναι η πρώτη φορά που το πολιτικό θερμόμετρο στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος ανεβαίνει επικίνδυνα ούτε η πρώτη που το παρασκήνιο της γαλάζιας παράταξης φουντώνει από παράπονα και χαμηλόφωνες διαμαρτυρίες. Αυτήν τη φορά, όμως, τα πράγματα δείχνουν να ξεπερνούν τα όρια της συνήθους εσωκομματικής γκρίνιας, καθώς τα σημάδια της κυβερνητικής αλαζονείας έχουν αρχίσει να προκαλούν σοβαρές αναταράξεις στη βάση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας.

Στο επίκεντρο αυτού του αναβρασμού βρίσκεται η Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία τον τελευταίο καιρό έχει επιλέξει να χτυπήσει το καμπανάκι του κινδύνου. Με δημόσιες τοποθετήσεις που δεν άφηναν περιθώρια για παρερμηνείες, ζήτησε ευθέως από υπουργούς να «ξεκαβαλικέψουν» και προειδοποίησε ανοιχτά για φαινόμενα αλαζονικής συμπεριφοράς. Άνθρωπος που παρακολουθεί από πολύ κοντά τις ισορροπίες της ΚΟ επιβεβαιώνει ότι η πρώην υπουργός έχει γίνει ο τελικός αποδέκτης μιας πληθώρας τηλεφωνημάτων και παραπόνων από βουλευτές που νιώθουν παραγκωνισμένοι, θεωρώντας ότι ορισμένα στελέχη του Υπουργικού Συμβουλίου έχουν αποκοπεί από την πραγματικότητα και επιδεικνύουν προκλητική στάση.

Η επιλογή της να βγει μπροστά δεν ήταν τυχαία, αλλά μια συνειδητή προσπάθεια να δώσει φωνή και να δημοσιοποιήσει την οργή που σιγοβράζει στο παρασκήνιο, αναλαμβάνοντας παράλληλα έναν άτυπο αλλά κομβικό ρόλο ενδιάμεσου μεταξύ των βουλευτών και του Μεγάρου Μαξίμου.

ΤΟ ΠΑΡΟΝ



Διαβάστε επίσης