Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κωπηλασίας: Δυναμική πρεμιέρα Γκαϊδατζής, Παπακωνσταντίνου/Μπούρκας και Αναστασιάδου/Κοντού

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κωπηλασίας: Δυναμική πρεμιέρα Γκαϊδατζής, Παπακωνσταντίνου/Μπούρκας και Αναστασιάδου/Κοντού

Με τις καλύτερες προϋποθέσεις και υψηλές προσδοκίες ξεκίνησε τη Δευτέρα 24 Αυγούστου η ελληνική συμμετοχή στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κωπηλασίας στο Άμστερνταμ της Ολλανδίας, με τη δυναμική πρεμιέρα να δίνει το σύνθημα για νέες μεγάλες διακρίσεις.

Συνοπτικά
  • Δυναμικό ξεκίνημα: Ρίχτηκαν στη μάχη των προκριματικών οι Γκαϊδατζής, Παπακωνσταντίνου/Μπούρκας και Αναστασιάδου/Κοντού στη λίμνη Μποσμπάαν.
  • Πλήρης αποστολή: Με 12 αθλητές και αθλήτριες εκπροσωπείται η εθνική ομάδα, στοχεύοντας σε διακρίσεις έως την Κυριακή 30 Αυγούστου.
  • Τηλεοπτική κάλυψη: Η προσπάθεια της ελληνικής ομάδας θα μεταδοθεί απευθείας από τις συχνότητες της ΕΡΤ – 17:00.

Διαβάστε την αναλυτική κάλυψη παρακάτω…

Με τις καλύτερες προϋποθέσεις και υψηλές προσδοκίες ξεκίνησε στο Άμστερνταμ της Ολλανδίας η ελληνική συμμετοχή στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κωπηλασίας Ανδρών και Γυναικών. Η εθνική μας ομάδα, αποτελούμενη από 12 κορυφαίους αθλητές και αθλήτριες, διεκδικεί νέες σπουδαίες επιτυχίες στη διοργάνωση που διεξάγεται στη λίμνη Μποσμπάαν.

Η μάχη της πρώτης ημέρας στα προκριματικά

Το αγωνιστικό πρόγραμμα άνοιξε νωρίς το πρωί της Δευτέρας με τις προκριματικές σειρές, όπου τρία ελληνικά πληρώματα αποτέλεσαν την «αιχμή του δόρατος» για την πρεμιέρα της χώρας μας στη διοργάνωση.

Πρώτος στη μάχη ρίχτηκε ο Πρωταθλητής Ευρώπης, Πέτρος Γκαϊδατζής, αγωνιζόμενος στο σκιφ ελαφρών βαρών, επιβεβαιώνοντας πως βρίσκεται σε εξαιρετική αγωνιστική κατάσταση. Αμέσως μετά, τη σκυτάλη πήρε το νεοσύστατο αλλά πολλά υποσχόμενο πλήρωμα της δικώπου άνευ, με τους Αντώνη Παπακωνσταντίνου και Ανδρέα Μπούρκα, οι οποίοι έχουν ήδη δείξει τις δυνατότητές τους διεθνώς με την 4η θέση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

Την τριάδα της πρώτης ημέρας συμπλήρωσε το πανίσχυρο δίδυμο των Ευαγγελία Αναστασιάδου και Μηλένας Κοντού στο διπλό σκιφ γυναικών, διεκδικώντας μια θέση που οδηγεί απευθείας στα ημιτελικά.

Τα αστέρια της ελληνικής αποστολής

Η ελληνική αποστολή στο Άμστερνταμ διαθέτει σπουδαία ονόματα του αθλήματος. Τις επόμενες ημέρες αναμένεται το ντεμπούτο του Στέφανου Ντούσκου, ο οποίος θα υπερασπιστεί τον τίτλο του στο σκιφ, καθώς και των υπολοίπων ελληνικών πληρωμάτων.

  • Στέφανος Ντούσκος: Σκιφ ανδρών
  • Αντώνης Παπακωνσταντίνου – Ανδρέας Μπούρκας: Δίκωπος
  • Πέτρος Γκαϊδατζής: Σκιφ ελαφρών βαρών
  • Ευαγγελία Αναστασιάδου – Μηλένα Κοντού: Διπλό σκιφ γυναικών
  • Χριστίνα Μπούρμπου – Ζωή Φίτσιου – Βάλια Λυκομήτρου – Ελένη Διαβάτη: Τετραπλό σκιφ γυναικών
  • Γαβριέλα Λιόλιου – Λίλα Μουρατίδου: Διπλό σκιφ ελαφρών βαρών γυναικών

Η στελέχωση και η τηλεοπτική κάλυψη

Τους 12 αθλητές συνοδεύει ο τεχνικός σύμβουλος Τζιάνι Ποστιλιόνε, οι Ομοσπονδιακοί προπονητές Άννα Ζαχαρίου και Δημήτρης Πέτρου, ο γιατρός της ομοσπονδίας Δρ. Γιάννης Χριστογιάννης και ο φυσικοθεραπευτής Παύλος Γκίκας. Αρχηγός της αποστολής είναι ο πρόεδρος της Κωπηλατικής Ομοσπονδίας, Βασίλης Πολύμερος.

Οι φίλοι του αθλητισμού στην Ελλάδα θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την προσπάθεια των Ελλήνων πρωταθλητών, καθώς οι αγώνες καλύπτονται τηλεοπτικά από τις συχνότητες της ΕΡΤ μέχρι την ολοκλήρωση της διοργάνωσης την Κυριακή 30 Αυγούστου.

Φωτογραφίες: Ψηφιακή απεικόνιση / paron.gr