
Πασαλιμανιώτικα: Γιατί έγινε η ανάπλαση του Μικρολίμανου;
Μια οικογένεια έξι ατόμων πήγε την επομένη της Παναγίας στο Μικρολίμανο, για να αλλάξει λίγο περιβάλλον, για να δει λίγο θάλασσα, να αλλάξει κάπως την καθημερινότητά τους, μιας και ξέμεινε στην πόλη και δεν είχε τη δυνατότητα να πάει διακοπές, όπως και πολλοί άλλοι Πειραιώτες.
Επειδή ακριβώς είναι οικογένεια συνταξιούχων και δεν τους περισσεύουν, δεν πήγαν να φάνε ψάρι –που πρέπει να έχεις και μια… τράπεζα μαζί σου, αν το φας στο Μικρολίμανο–, αλλά πήραν κοτόπουλο και αγγουροντομάτα.
Όταν, φυσικά, τους ήρθε ο λογαριασμός, κόντεψαν να πάθουν… συγκοπή.
Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι, με βάση τον λογαριασμό που δημοσιεύουμε, ένα μπουκάλι νερό τους το χρέωσαν 3 ευρώ, 6 ψωμάκια τα χρέωσαν 9 ευρώ –όταν με 80 λεπτά παίρνεις ολόκληρη φραντζόλα– ένα μπιφτέκι κοτόπουλο το πλήρωσαν 15 ευρώ, μια σαλάτα με αγγούρι και ντομάτα 10 ευρώ και ένα πιατάκι τζατζίκι 6 ευρώ.

Οι άνθρωποι πλήρωσαν και έφυγαν, αλλά, φυσικά, κατάλαβαν ότι το Μικρολίμανο δεν είναι γι’ αυτούς. Είναι για εκείνους που κατεβαίνουν από την Κηφισιά και την Εκάλη, για τους τουρίστες, για κάποιους φραγκάτους, που θέλουν να κάνουν επίδειξη, αλλά όχι για τους Πειραιώτες, τους ανθρώπους του μόχθου, της βιοπάλης, τους μισθοσυντήρητους, τους συνταξιούχους.
Με τέτοιες τιμές, και μάλιστα χωρίς να πάρει κάποιος ψάρι, το Μικρολίμανο… κατέβασε ρολά για τους πολλούς και έγινε προορισμός για λίγους. Και φυσικά όχι για τους Πειραιώτες, γιατί οι περισσότεροι είναι άνθρωποι που δεν ξέρουν να κλέβουν, δεν έχουν σχέση με ΟΠΕΚΕΠΕ, δεν έχουν επιχειρήσεις για να κρύβουν εισοδήματα από την εφορία και ως εκ τούτου δεν είναι για το Μικρολίμανο. Μάλλον είναι για τα παγκάκια του Μικρολίμανου, πάντως σίγουρα όχι για τα μαγαζιά.
Αλήθεια, δεν υπάρχει έλεγχος σε τίποτα; Όσο θέλει πουλάει ο καθένας;
Δεν καταλαβαίνουν οι αρμόδιοι ότι έτσι δημιουργούν μια κοινωνία δύο Ταχυτήτων, οδηγώντας σε αντιπαλότητα και διχασμό την κοινωνία;
Και σε τελευταία ανάλυση, για να γίνει η ανάπλαση του Μικρολίμανου δόθηκαν πολλά λεφτά από ευρωπαϊκά κονδύλια. Τα κονδύλια αυτά δόθηκαν για να… σφάζουν τον κόσμο κάποιοι μαγαζάτορες ή για να μπορεί ο περισσότερος κόσμος να πιεί ένα ποτήρι κρασί, χωρίς να χρειάζεται να ξοδέψει τη μισή του σύνταξη;
Προτού γίνει κι άλλη καταγγελία στην κ. Κοβέσι, μήπως θα πρέπει να τραβήξει τα λουριά στους επιχειρηματίες ο Δήμος, για να λογικευτούν και να μην κάνουν τη γραφικότερη περιοχή της πόλης γκέτο αποκλειστικά για τους πλούσιους;
Η ταλαιπωρία στα λεωφορεία
Δεν ξέρουμε αν, λόγω Δεκαπενταύγουστου, έχουν μειωθεί τα δρομολόγια των λεωφορείων, αλλά αυτό που συμβαίνει με τη συγκοινωνία του Κερατσινίου είναι από τα άγραφα. Το λεωφορείο που ξεκινάει από Άγιο Σπυρίδωνα, πάει Αιτωλικού, Αγχιάλου, Χρομοβίτου, Άγιο Γεώργιο Κερατσινίου και επιστρέφει Πειραιά την περασμένη Τρίτη έκανε 50 λεπτά να περάσει, την προπερασμένη Πέμπτη έκανε 45 λεπτά και την περασμένη Τρίτη έκανε μία ώρα.
Ο ΟΑΣΑ δίνει συχνότητα δρομολογίων κάθε 20 λεπτά. Άντε να έχει κίνηση και να κάνει μισή ώρα… Αλλά άλλο μισή ώρα και άλλο 45 λεπτά ή μία ώρα.
Τι συμβαίνει; Δεν υπάρχουν λεωφορεία, δεν υπάρχουν οδηγοί, δεν υπάρχει κράτος; Τι δεν υπάρχει τελικά και ο κόσμος βλαστημάει την ώρα που βρέθηκε στη στάση; Αν θέλεις μισή ώρα για να πας από τον Πειραιά στο Κερατσίνι, τότε ας πας καλύτερα μέχρι την… Κόρινθο και να ξανάρθεις. Αν δεν υπάρχουν λεωφορεία, ας βγουν οι αρμόδιοι να πουν στον κόσμο ότι τα δρομολόγια είναι κάθε ώρα, για να μη… λιώνει στη στάση κάτω από τον ήλιο και να μετακινηθεί με ταξί ή με τα πόδια. Να το πάρει επιτέλους απόφαση ότι δεν υπάρχει συγκοινωνία, για να κανονίσει τι θα κάνει.
Αν δεν μπορούν να κάνουν κάτι, ας πουν την αλήθεια και ας μην κοροϊδεύουν τον κόσμο. Γιατί μπορεί να μην τον νοιάζει αν πάει με τα πόδια στον Πειραιά, αλλά σίγουρα τον ενοχλεί όταν αντιλαμβάνεται ότι τον… δουλεύουν.
Φωτο: Ψηφιακή απεικόνιση / paron.gr
