
Ξέμεινε από συμμάχους ο Κυρ. Μητσοτάκης – Ο σχεδιασμός της ΝΔ
[Ανάλεκτα]
Έμμεσο μήνυμα ότι στοχεύει στην ολοκλήρωση της δεύτερης θητείας του και σε κάλπες το 2027 έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τη ΔΕΘ.
Αν αποκρυπτογραφήσει κάποιος τα λεγόμενά του, ο πανταχόθεν βαλλόμενος πρωθυπουργός, παραδεχόμενος εμμέσως ότι έχει μείνει χωρίς συμμάχους στο σημερινό σκηνικό, έδειξε διάθεση να πέσουν οι τόνοι της σκληρής αντιπαράθεσης με τις υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις, χωρίς να αναγνωρίσει ότι το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης για τη διαμόρφωση του κλίματος ανήκει στον ίδιο και στο επιτελείο του.
Η δε αλαζονεία που διακατέχει διάφορους δίπλα του είναι εμφανής.
Ο σχεδιασμός της ΝΔ
Μέσα στο φθινόπωρο θα πραγματοποιηθεί το συνέδριο της ΟΝΝΕΔ και οι εσωκομματικές εκλογές της Νέας Δημοκρατίας για την ανάδειξη των προέδρων των ΔΕΕΠ (Νομαρχιακές), και των ΔΗΜΤΟ (Τοπικές) αλλά και των συνέδρων που θα συμμετάσχουν στο συνέδριο.
Ο πρωθυπουργός ποντάρει, επίσης, πολλά στην προσέλκυση των νέων μέσα από πολιτικές για τη στήριξή τους, καθώς αποτελούν μια δεξαμενή ψηφοφόρων διόλου ευκαταφρόνητη.
Αυτό που ζητάει από τους συνεργάτες του, πέρα από τις παροχές για τη στήριξη των νέων τόσο στο θέμα της στέγης όσο και για τη δημιουργία οικογένειας, είναι να δοθεί προοπτική στην κοινωνική αυτή ομάδα, που αποτελεί το μέλλον της χώρας.
Γιατί μπορεί να μειώνεται, για παράδειγμα, η ανεργία και να δημιουργούνται νέες θέσεις εργασίας, ωστόσο, αυτές πρέπει να είναι και καλά αμειβόμενες, έτσι ώστε μέσα από την εργασιακή ασφάλεια να παρακινηθούν να κάνουν βήματα για τα οποία σήμερα διστάζουν.