ΥΓΕΙΑ 09/04/2017

Η Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας αγκαλιάζει το «Μαζί για το Παιδί»

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει μια σειρά στοχευμένων ενεργειών εντός του έτους, μέσω των οποίων η ΠΕΦ θα στηρίξει τις δράσεις των σωματείων της Ένωσης που βοηθούν ετησίως περισσότερα από 30.000 παιδιά που βρίσκονται σε ανάγκη σε όλη την Ελλάδα. Πρώτη δράση στα πλαίσια του προγράμματος είναι η πραγματοποίηση δωρεάς προς το Ίδρυμα Κοινωνικής Εργασίας (ΙΚΕ) με σκοπό την κάλυψη ιατρικών υπηρεσιών διάγνωσης και θεραπευτικής παρέμβασης για παιδιά με αναπηρίες. Το ΙΚΕ αναπτύσσει προγράμματα και υπηρεσίες για την κάλυψη αναγκών ευάλωτων πληθυσμιακών ομάδων και έχει διακριθεί για τη δράση του στα 50 χρόνια λειτουργίας του. Μία από τις σημαντικότερες ενέργειές του είναι η λειτουργία του Χατζηπατέρειου Κέντρου Αποκατάστασης και Στήριξης Παιδιού, το οποίο έχει αναπτύξει ένα ολιστικό μοντέλο παροχής υπηρεσιών βάσει των εξατομικευμένων αναγκών των παιδιών με εγκεφαλική παράλυση και σήμερα υποστηρίζει 54 παιδιά.

Με τη βοήθεια των ελληνικών φαρμακευτικών επιχειρήσεων, αλλά και μέσα από την αλληλεγγύη των εργαζομένων, η ΠΕΦ έχει προγραμματίσει την υλοποίηση σειράς δράσεων για την στήριξη παιδιών και οικογενειών που έχουν ανάγκη.

Πέρα από την οικονομική συμβολή τους, οι εταιρείες μέλη της ΠΕΦ θα πραγματοποιήσουν δωρεά φαρμάκων σε κάθε σωματείο της Ένωσης «Μαζί για το παιδί». Θα ακολουθήσει σειρά εθελοντικών δράσεων με τη συμμετοχή των εργαζομένων της Ελληνικής Φαρμακοβιομηχανίας.

Όπως δήλωσε η γενική διευθύντρια της ΠΕΦ Φαίη Κοσμοπούλου, «η στήριξη και ενίσχυση όλων των παιδιών ηθικά, οικονομικά και ψυχολογικά και η ευαισθητοποίηση και ενημέρωση της κοινής γνώμης σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν αποτελεί κύριο μέλημά μας.

Φέτος θα κάνουμε πράξη αυτή μας τη δέσμευση, μέσω της στήριξης και της ενεργής συνεισφοράς μας στο “Μαζί για το Παιδί”».



Διαβάστε επίσης

09/09/2026

Η Βουλή των Ελλήνων συμμετέχει στην Παγκόσμια κινητοποίηση ευαισθησίας για την Κυστική και Πνευμονική Ίνωση με τη φωταγώγηση του κτιρίου της – «Κάθε ανάσα είναι δώρο!»

Η Βουλή των Ελλήνων συμμετέχει, με τη φωταγώγηση του κτιρίου της, στην Παγκόσμια Ημέρα Κυστικής Ίνωσης, που έχει…

Η Βουλή των Ελλήνων φωτίζεται για την Παγκόσμια Ημέρα Κυστικής Ίνωσης και τον μήνα ευαισθητοποίησης για την Πνευμονική Ίνωση.