ΚΟΙΝΩΝΙΑ 07/10/2019

Σταμάτης Φασουλής: Μ’ αγαπάει, μ’ αγαπάει…

«Ωνάσης: Τα θέλω όλα»… είναι ο τίτλος της παράστασης που ανεβάζει ο Σταμάτης Φασουλής στις 11 Οκτωβρίου στο «Παλλάς» με πρωταγωνιστή τον ίδιο. Αναφέρεται σε πολλές σημαντικές στιγμές που έζησε ο Αριστοτέλης Ωνάσης, μία από τις οποίες ήταν η κηδεία του Τσόρτσιλ.

«Πολλοί νόμιζαν ότι ‘‘έγλειφε’’ τον Τσόρτσιλ, στην κηδεία όμως, ενώ όλοι είναι πολύ σοβαροί, ο Ωνάσης, κρυμμένος κάτω από ένα στασίδι, έκλαιγε σαν μωρό παιδί.

Στον γιο του, λέει ένας συνεργάτης του, φερόταν απαίσια – ‘‘ρε μαλάκα’’ και τέτοια. Ετοιμαζόταν να ταξιδέψει στο Μόντε Κάρλο και ο υπάλληλός του θα τον πήγαινε στο αεροδρόμιο, όταν ο Αλέξανδρος του είπε ‘‘θα ’ρθω και εγώ’’. Φτάνοντας ο γιος του τον χαιρέτισε σταυρωτά. Τρεις φορές έκανε τον γύρο του αεροπλάνου δακρυσμένος ο Ωνάσης πριν ανέβει, λέγοντας με συγκίνηση στον συνεργάτη του ‘‘Μ’ αγαπάει, μ’ αγαπάει’’. Και εκείνος τον ρώτησε: ‘‘Τότε γιατί του φέρεσαι έτσι;’’. Και ο κροίσος απάντησε: ‘‘Γιατί, πώς του φέρομαι;’’».

Υπογραφή: Σταμάτης Φασουλής

Φωτό: znews.gr



Διαβάστε επίσης

06/11/2026

Υπάρχουν και χειρότερα…

Πολλά ακούμε για τα νοσοκομεία της Αττικής και πολλά διαπιστώνουμε όταν τύχει και τα επισκεφθούμε με κάποιον δικό…

Τρεις νοσηλεύτριες περπατούν στον διάδρομο ενός σύγχρονου νοσοκομείου, που κατασκευάζεται με δωρεά του ΙΣΝ.