Δεν… τσιμπάει στο δόλωμα Μητσοτάκη ο Σαμαράς

Δεν… τσιμπάει στο δόλωμα Μητσοτάκη ο Σαμαράς

ΘΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΜΟΛΙΣ ΕΞΑΓΓΕΙΛΕΙ ΕΚΛΟΓΕΣ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ

Απεγνωσμένες προσπάθειες κάνουν στο Μαξίμου για να προκαλέσουν τον Αντώνη Σαμαρά να ανακοινώσει την ίδρυση του κόμματος με το οποίο θα κατέβει στις εκλογές.

Συνοπτικά
  • ΤΑΚΤΙΚΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗΣ: Ο Αντώνης Σαμαράς δεν βιάζεται να ανακοινώσει τις αποφάσεις του πριν την επίσημη προκήρυξη των εκλογών.
  • ΠΙΕΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ: Η κυβερνητική πλευρά επιδιώκει να ξεκαθαρίσει το τοπίο για να ξεκινήσει εγκαίρως ο πολιτικός ανταγωνισμός.
  • ΣΥΣΧΕΤΙΣΜΟΙ ΔΥΝΑΜΕΩΝ: Το ενδεχόμενο νέου σχηματισμού προκαλεί ανησυχία τόσο στη ΝΔ όσο και σε κόμματα του δεξιού χώρου.

Διαβάστε την αναλυτική κάλυψη παρακάτω…

Πότε με διαρροές ότι οι εκλογές θα ανακοινωθούν από μέρα σε μέρα, πότε με εκτιμήσεις εκλογολόγων ότι το φθινόπωρο θα έχουμε σίγουρα εκλογές και πότε με δημοσιεύματα ξένων εντύπων, σύμφωνα με τα οποία ο πρωθυπουργός θέλει να κάνει γρήγορα τις εκλογές για να του φύγει το άγχος και να διαπραγματευθεί με νωπή τη λαϊκή εντολή τα μεγάλα εθνικά θέματα που έρχονται στο προσκήνιο.

Το περιβάλλον του πρώην πρωθυπουργού θεωρεί ότι όλα αυτά εκπορεύονται από το γραφείο του Κυριάκου Μητσοτάκη, με σκοπό να σύρουν τον μεσσήνιο πολιτικό να ανακοινώσει το κόμμα του και να βγει ανοιχτά στο προεκλογικό παιχνίδι. Στόχος είναι να ανακοινωθεί γρήγορα το κόμμα, για να έχει μετά ο πρωθυπουργός το περιθώριο να τραβήξει όσο θέλει την προεκλογική περίοδο, προκειμένου να έχει τον χρόνο να φθείρει το νέο κόμμα με διάφορους τρόπους, τους οποίους γνωρίζει πολύ καλά και από το παρελθόν ο Σαμαράς.

Τη μία φορά θα χρησιμοποιηθούν κάποιοι που θα αποχωρήσουν, καταγγέλλοντας τον πρώην πρωθυπουργό για τα πλείστα όσα, την άλλη θα βγαίνουν κατευθυνόμενες δημοσκοπήσεις που θα του δίνουν μηδενικά ποσοστά, για να απογοητευθούν οι αναποφάσιστοι που προσανατολίζονταν να στηρίξουν το νέο κόμμα κ.λπ. Ο πόλεμος φθοράς έχει πολλά στάδια και πολλές παραμέτρους, αλλά για να ξεκινήσει πρέπει να υπάρχει αντίπαλος, να υπάρχει κόμμα, γι’ αυτό προσπαθούν όλοι οι υποστηρικτές του Μητσοτάκη να σύρουν τον Σαμαρά σε ανακοίνωση κόμματος το συντομότερο δυνατόν.

Όμως αυτός δεν… τσιμπάει, γιατί έχει… σπουδάσει από το 1989 τις μεθοδεύσεις της οικογένειας του πρωθυπουργού και τους τρόπους που μεταχειρίζεται για να πετύχει τον στόχο της. Γι’ αυτό και δεν θα τους κάνει τη χάρη να ανακοινώσει κόμμα πριν ανακοινωθούν οι εκλογές.

Με τον τρόπο αυτό, όμως, αποδεικνύεται πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης, παρά τα όσα ισχυρίζεται, στο βάθος πιστεύει πως ο μόνος που μπορεί να τον απειλήσει σοβαρά και να του κόψει τον δρόμο προς την αυτοδυναμία ή την παραμονή στην εξουσία είναι ο Σαμαράς. Γι’ αυτό και θέλει να τον πολεμήσει λυσσαλέα. Όμως, ο Σαμαράς είναι έμπειρος πολιτικός, ξέρει να ελίσσεται και δεν πρόκειται να του δώσει την ευκαιρία ανακοινώνοντας το κόμμα. Χωρίς κόμμα, χωρίς αντίπαλο δηλαδή, δεν μπορείς να κάνεις πόλεμο, γιατί δεν έχεις απέναντί σου κάποιον για να πολεμήσεις, ένα κόμμα, εν προκειμένω. Γι’ αυτό και ο σχεδιασμός σου πάει στράφι…

Κατά συνέπεια, στην τακτική φαίνεται πως μέχρι στιγμής κερδίζει στα σημεία ο Σαμαράς. Θα δούμε όμως τι θα γίνει μέχρι το τέλος.

Ωστόσο, η ΝΔ βρίσκει απροσδόκητους συμμάχους στον αγώνα για την… εξαφάνιση του κόμματος του Αντώνη Σαμαρά από δύο κόμματα που προέρχονται από το ακροδεξιό ακροατήριο. Το ένα είναι η Ελληνική Λύση του Βελόπουλου, που φοβάται πως, αν κατέβει ο πρώην πρωθυπουργός, θα του πάρει μεγάλο ποσοστό, με αποτέλεσμα να… ξεφουσκώσει. Το άλλο είναι οι Σπαρτιάτες ή όπως αλλιώς λέγονται οι θιασώτες της πάλαι ποτέ Χρυσής Αυγής, που δεν θα συγχωρέσουν ποτέ στον Σαμαρά το γεγονός ότι τους έβαλε φυλακή και έθεσε ταφόπλακα στα όνειρα των ελλήνων νεοναζί για κοινοβουλευτική εκπροσώπηση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΣΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΑΔΙΕΞΟΔΟ Η ΧΩΡΑ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Ενώ, όμως, η ΝΔ βρίσκει ευκαιριακούς συμμάχους στην Ακροδεξιά, ο Σαμαράς στηρίζεται από ολόκληρο το πατριωτικό ΠΑΣΟΚ, τους αναποφάσιστους κεντρώους, που δεν βλέπουν σοβαρότητα στον Ανδρουλάκη και φυσικά δεν τολμούν να ξαναεμπιστευθούν τον Τσίπρα, και βέβαια τους Νεοδημοκράτες που δεν θέλουν να έχουν σχέση με τα σκάνδαλα και την αλαζονεία του κόμματος του Μητσοτάκη. Γιατί, όπως λένε οι παλαιότεροι Νεοδημοκράτες, η σημερινή ΝΔ δεν έχει σχέση με το κόμμα που ίδρυσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, αλλά είναι ένα προσωπικό κόμμα ,που φέρει τη σφραγίδα του Κυριάκου Μητσοτάκη. Και αυτό σίγουρα δεν το θέλουν, δεν τους αρέσει, γι’ αυτό και στρέφονται αναφανδόν προς τον Σαμαρά.

Δικαιολογημένα, λοιπόν, ο πρωθυπουργός θεωρεί ότι ο μόνος που μπορεί να του κάνει σοβαρή ζημιά είναι ο Σαμαράς και ψάχνει τρόπους για να τον αποδυναμώσει Μόνο που ο τελευταίος τα γνωρίζει πολύ καλά όλα αυτά και έχει πάρει τα μέτρα του.

Φωτό: ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI

ΤΟ ΠΑΡΟΝ