ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ 29/12/2020

Πότε θα γίνουν οι πληρωμές για τις αναστολές Δεκεμβρίου – Τι ανέφερε ο Γ. Βρούτσης

Tο χρονοδιάγραμμα των πληρωμών για ειδικά επιδόματα σε εργαζόμενους σε αναστολή και επιστήμονες καθώς και για τις επιστροφές εισφορών σε επαγγελματίες αποκάλυψε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA».

Μέχρι 12 Ιανουαρίου αναμένονται οι πληρωμές των αναστολών Δεκεμβρίου.

Ειδικότερα, ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» ανέφερε πως οι πληρωμές των αναστολών συμβάσεων των πληττόμενων και των κλειστών επιχειρήσεων για το μήνα Δεκέμβριο πρόκειται να πραγματοποιηθούν μέσα στις 12 πρώτες ημέρες του Ιανουαρίου και όχι νωρίτερα.

Όπως τόνισε ο υπουργός Εργασίας, θα πρέπει να γίνει η υποβολή των σχετικών λιστών από τις επιχειρήσεις στις 31 Δεκεμβρίου και στη συνέχεια να γίνει ο απαραίτητος έλεγχος, αλλά και να ανοίξει το σύστημα για τυχόν διορθώσεις λαθών.

Ο κ. Βρούτσης αναφέρθηκε και στις αυξήσεις μισθών και συντάξεων που θα δουν οι Έλληνες πολίτες από τον πρώτο μήνα του νέους έτους, αλλά και στην αλλαγή του συνταξιοδοτικού συστήματος, με την καταβολή των εκκρεμών συντάξεων μέσω της ψηφιακής σύνταξης του συστήματος «ΑΤΛΑΣ».

Για τα επιδόματα ανεργίας ο υπουργός Εργασίας, μιλώντας στο Mega, σημείωσε ότι ο ΟΑΕΔ έδειξε καλά αντανακλαστικά στην περίοδο της πανδημίας, ενώ υπογράμμισε πως η κυβέρνηση μερίμνησε και μείωσε τα απαραίτητα ένσημα για τη λήψη των επιδομάτων, από τα 100 στα 50 ένσημα.

Τέλος, ο κ. Βρούτσης αναφέρθηκε στο νομοσχέδιο για την μεταρρύθμιση στο εργασιακό περιβάλλον της χώρας, το οποίο αναμένεται να έρθει για διαβούλευση μέσα στον Ιανουάριο.

«Θα βελτιώνει την αγορά εργασίας» υπογράμμισε ο υπουργός Εργασίας, συμπληρώνοντας πως θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων και το θεσμικό πλαίσιο για την τηλεργασία -κάτι που δεν υπήρχε μέχρι σήμερα.



Διαβάστε επίσης

18/09/2026

Κυριάκος Πιερρακάκης για επιστροφή του ΧA στις ανεπτυγμένες αγορές: «Η αξιοπιστία που κερδίσαμε είναι το κεφάλαιο για το επόμενο μεγάλο βήμα»

Ο Κυριάκος Πιερρακάκης για επιστροφή του Χρηματιστηρίου στις ανεπτυγμένες αγορές υπογράμμισε τη σημασία της ανάκτησης της αξιοπιστίας της…

Ο Κυριάκος Πιερρακάκης μιλά για την ολοκλήρωση της τραπεζικής ένωσης και τις διασυνοριακές συγχωνεύσεις και εξαγορές.