Πάρτι κάνουν τα funds

Τα τελευταία χρόνια, ένα στα οκτώ δάνεια που έχουν πουληθεί από τις τράπεζες σε funds έχει ήδη αλλάξει ή αναμένεται να αλλάξει χέρια με τη μεταβίβασή του σε νέα funds.

Πρόκειται για συναλλαγές που αγγίζουν τα 10 δισ. ευρώ και οι οποίες έχουν υλοποιηθεί ή δρομολογούνται τους επόμενους μήνες. Συγκεκριμένα, μέχρι σήμερα έχουν πουληθεί στη δευτερογενή αγορά δάνεια ύψους 5,2 δισ. ευρώ και τους επόμενους μήνες δρομολογούνται συναλλαγές 4,5 δισ. ευρώ.

Ο μεγαλύτερος διαχειριστής «κόκκινων» δανείων είναι η doValue με υπό διαχείριση δάνεια 36 δισ. ευρώ και ακολουθούν η Cepal με 30 δισ., η Intrum με 28 δισ. και η Quant με 11 δισ.

ΤΟ ΠΑΡΟΝ

 



Διαβάστε επίσης

08/09/2026

Προϋποθέσεις

Εντάξει, όσοι εμπλέκονται ή θέλουν να ε­μπλακούν με την πολιτική δεν το κάνουν απαραίτητα για να σώσουν τη…