Ολυμπιακός – Ναϊμέγκεν: «Καμπανάκι» Μεντιλίμπαρ για την κλήρωση στο Champions League

Ολυμπιακός – Ναϊμέγκεν: «Καμπανάκι» Μεντιλίμπαρ για την κλήρωση στο Champions League

Τη Δευτέρα (20/07) πραγματοποιήθηκε στη Νιόν της Ελβετίας η κλήρωση για τον γ’ προκριματικό γύρο του UEFA Champions League στον οποίο συμμετέχει και ο Ολυμπιακός. Η κληρωτίδα «έβγαλε» ως αντίπαλο της ομάδας μας τη NEC Nijmegen.

Ο πρώτος αγώνας θα διεξαχθεί στις 4 ή 5 Αυγούστου στο στάδιο «Γ. Καραϊσκάκης», ενώ η δεύτερη αναμέτρηση θα γίνει στην Ολλανδία στις 11/07.

Ταυτότητα NEC Nijmegen
Πρωτάθλημα: Ολλανδίας
Χρονολογία ίδρυσης: 1900
Έδρα-χωρητικότητα: Goffertstadion – 12.650
Προπονητής: Ντικ Σρέντερ

Δύσκολο αντίπαλο χαρακτήρισε τη Ναϊμέγκεν ο προπονητής του Ολυμπιακού, Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, μετά την κλήρωση των «ερυθρόλευκων» για τον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League.

Ο Ολυμπιακός θα κληθεί να ξεπεράσει το εμπόδιο της ολλανδικής Ναϊμέγκεν στην προσπάθειά του για πρόκριση στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Σε δηλώσεις που παραχώρησε αμέσως μετά τη γνωστοποίηση του αντιπάλου, ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου, υπογραμμίζοντας την ποιότητα και την πορεία της ολλανδικής ομάδας.

«Η Ναϊμέγκεν είναι μία ολλανδική ομάδα, που έχει κάνει μία από τις καλύτερες σεζόν της ιστορίας της. Τερμάτισε τρίτη στο πρωτάθλημα της μπροστά από τον Άγιαξ, έκανε ένα πολύ καλό κύπελλο και σίγουρα θα είναι ένας πολύ δύσκολος αντίπαλος», ανέφερε αρχικά ο Βάσκος τεχνικός.

Παράλληλα, ο προπονητής των Πειραιωτών στάθηκε στο γεγονός ότι η προετοιμασία της ομάδας διεξάγεται στην Ολλανδία, δίνοντας την ευκαιρία στους παίκτες του να εξικειωθούν με το στιλ παιχνιδιού των ομάδων της χώρας: «Όμως είναι αλήθεια πως κι εμείς βρισκόμαστε εδώ στην Ολλανδία και έχουμε παίξει με ολλανδικές ομάδες. Το σαββατοκύριακο θα παίξουμε απέναντι σε δύο ακόμη αντιπάλους. Θα έχουμε συνηθίσει κάπως να παίζουμε με παρόμοιες ομάδες».