ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ 03/02/2020

Nτε Γκίντος: Τα μη-εξυπηρετούμενα δάνεια «αχίλλειος πτέρνα» της ελληνικής οικονομίας

Η ελληνική οικονομία επιστρέφει σταδιακά στην κανονικότητα και πατάει σε πολύ πιο στέρεα βάση από ό,τι στο παρελθόν, υπογράμμισε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Λούις ντε Γκίντος.

Όμως η «αχίλλειος πτέρνα» της ελληνικής οικονομίας παραμένουν τα μη-εξυπηρετούμενα δάνεια και η χώρα θα πρέπει να χρησιμοποιήσει όλα τα εργαλεία που έχει στη διάθεσή της για τη μείωσή τους, υπογράμμισε στην ομιλία του σε εκδήλωση του ΙΟΒΕ.

Μιλώντας για τις προοπτικές της ελληνικής, αλλά και τις τάσεις της ευρωπαϊκής οικονομίας γενικότερα, ο κ. Ντε Γκίντος επισήμανε ότι η δημοσιονομική πολιτική της Ελλάδας είναι σε πολύ πιο στέρεη βάση.

«Ενδείξεις σταθεροποίησης διακρίνουμε και σε παγκόσμιο επίπεδο», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της ΕΚΤ, αν και παραδέχθηκε ότι υπάρχουν πολλές αβεβαιότητες, ειδικά όσον αφορά την επιδημία του κοροναϊού. Αναφερόμενος στην Ευρωζώνη, προέβλεψε ότι ο πληθωρισμός θα κυμανθεί στα χαμηλά, τρέχοντα επίπεδα για το επόμενο 12μηνο.

Τέλος, έκανε ειδική αναφορά για την ιταλική οικονομία, σημειώνοντας ότι η Ιταλία πρέπει να βελτιώσει την αναπτυξιακή της δυναμική.

Φωτο: wikipedia.org/By EU2017EE Estonian Presidency – Luis de Guindos, CC BY 2.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=67437562



Διαβάστε επίσης

18/09/2026

Κυριάκος Πιερρακάκης για επιστροφή του ΧA στις ανεπτυγμένες αγορές: «Η αξιοπιστία που κερδίσαμε είναι το κεφάλαιο για το επόμενο μεγάλο βήμα»

Ο Κυριάκος Πιερρακάκης για επιστροφή του Χρηματιστηρίου στις ανεπτυγμένες αγορές υπογράμμισε τη σημασία της ανάκτησης της αξιοπιστίας της…

Ο Κυριάκος Πιερρακάκης μιλά για την ολοκλήρωση της τραπεζικής ένωσης και τις διασυνοριακές συγχωνεύσεις και εξαγορές.