
Με νίκη ξεκίνησε η Εθνική πόλο γυναικών στο World Cup
Η Εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης των γυναικών νίκησε 15-11 την Ιταλία στην πρεμιέρα του World Cup και ξεκίνησε ιδανικά τις υποχρεώσεις της.
Με μια επιβλητική εμφάνιση στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα επιβεβαίωσε την κυριαρχία του απέναντι στην «Setterosa». Η ομάδα του Χάρη Παυλίδη δεν έχασε σε κανένα σημείο την πρωτοπορία στο σκορ, δείχνοντας χαρακτήρα ακόμα και όταν οι Ιταλίδες επιχείρησαν την απέλπιδα αντεπίθεση στο φινάλε της αναμέτρησης.
Το παιχνίδι ξεκίνησε ως ντέρμπι, με την Ελευθερία Πλευρίτου να ανοίγει λογαριασμό για τη «γαλανόλευκη». Παρά την προσωρινή ισοφάριση από πλευράς Ιταλίας, οι διεθνείς μας πάτησαν γκάζι στη δεύτερη περίοδο. Με τις Μυριοκεφαλιτάκη, Πάτρα και Βασιλική Πλευρίτου να δίνουν λύσεις, η Ελλάδα ξέφυγε με 6-3 και έκλεισε το ημίχρονο στο 7-4.
Στην επανάληψη, η διαφορά έφτασε μέχρι και το +4 (8-4), όμως η Ιταλία αντέδρασε μειώνοντας σε 11-10 πέντε λεπτά πριν τη λήξη. Σε εκείνο το κρίσιμο σημείο, η Ντένια Κουρέτα και τα δύο καθοριστικά γκολ της Στεφανίας Σάντα επανέφεραν την ηρεμία, με την Ελευθερία Πλευρίτου να διαμορφώνει το τελικό 15-11 στα τελευταία δευτερόλεπτα.
Πλέον, η προσοχή στρέφεται στη σημερινή μεγάλη αναμέτρηση (Σάββατο 2/5, 19:30) κόντρα στη γηπεδούχο Ολλανδία, σε ένα παιχνίδι που θα κρίνει πολλά για την κορυφή του ομίλου.
ΙΤΑΛΙΑ-ΕΛΛΑΔΑ 11-15 Τα οκτάλεπτα: 3-4, 1-3, 2-3, 5-5
ΕΛΛΑΔΑ (Χάρης Παυλίδης): Σταματοπούλου, Ελευθερία Πλευρίτου 3, Κουρέτα 1, Σάντα 3, Γιαννοπούλου, Ξενάκη 1, Σιούτη 2, Πάτρα 2, Κρασσά, Βασιλική Πλευρίτου 1, Τορνάρου, Μυριοκεφαλιτάκη 2, Κοτσιώνη, Φουράκη.
Σάββατο 2 Μαΐου
15:00 Ουγγαρία – Ιαπωνία (Α’ Όμιλος)
16:45 ΗΠΑ – Ισπανία (Α’ Όμιλος)
19:30 Ελλάδα – Ολλανδία (Β’ Όμιλος)
21:15 Αυστραλία – Ιταλία (Β’ Όμιλος)