Το τουρνουά-θεσμός, το οποίο διοργανώνεται στη μνήμη του κορυφαίου παράγοντα του «τριφυλλιού», ξεπέρασε φέτος κάθε προηγούμενο σε αίγλη, συγκεντρώνοντας τα βλέμματα ολόκληρης της μπασκετικής Ευρώπης. Περισσότεροι από 35.000 φίλαθλοι δημιουργούν μια μοναδική ατμόσφαιρα στο ιστορικό στάδιο, θυμίζοντας άλλες εποχές και αποθεώνοντας το άθλημα.
Ο δρόμος προς τον τελικό
Οι δύο φιναλίστ σφράγισαν τα εισιτήριά τους για το μεγάλο ραντεβού μετά από δύο συναρπαστικούς ημιτελικούς που διεξήχθησαν την Παρασκευή.
Ο ΠΑΟΚ, σε ένα παιχνίδι-θρίλερ που κρίθηκε στις λεπτομέρειες, πέτυχε μια σπουδαία νίκη απέναντι στην ισχυρή Παρτίζαν του Ζέλικο Ομπράντοβιτς με σκορ 100-99, δείχνοντας χαρακτήρα και τεράστια ψυχικά αποθέματα. Από την άλλη πλευρά, ο πρωταθλητής Ευρώπης Παναθηναϊκός επιβλήθηκε με σχετική άνεση της γαλλικής Μπουργκ με 90-69, επιβεβαιώνοντας την ετοιμότητά του ενόψει της νέας απαιτητικής σεζόν.
Γενική πρόβα για το Super Cup
Η αποψινή μάχη δεν έχει μόνο συναισθηματικό χαρακτήρα, αλλά αποτελεί και την ιδανική «γενική πρόβα» για τις δύο ομάδες. Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ θα βρεθούν ξανά αντιμέτωποι σε ακριβώς μία εβδομάδα (26-27 Σεπτεμβρίου) στο Περιστέρι, στον ημιτελικό του Stoiximan Super Cup, το οποίο θα κρίνει τον πρώτο επίσημο τίτλο της χρονιάς.
Η τηλεοπτική μετάδοση του αποψινού τελικού (20:00) γίνεται ζωντανά από τη συχνότητα του ΣΚΑΪ, ο οποίος έχει εξασφαλίσει και τα δικαιώματα των αναμετρήσεων του Super Cup, φέρνοντας στις οθόνες μας το κορυφαίο μπασκετικό υπερθέαμα του Σεπτεμβρίου.
Το αποτέλεσμα του αποψινού αγώνα περνά σε δεύτερη μοίρα, καθώς η εικόνα του γεμάτου Καλλιμάρμαρου και η τιμή στη μνήμη του Παύλου Γιαννακόπουλου είναι ήδη η μεγαλύτερη νίκη για το ελληνικό μπάσκετ.