ΑΘΛΗΤΙΚΑ 04/09/2026

Θρίαμβος Καραλή με διαμάντι και 6,12 μ. – Δεύτερος ο Τεντόγλου στις Βρυξέλλες

Σπουδαίες εμφανίσεις για τον ελληνικό στίβο στον τελικό του Diamond League στις Βρυξέλλες, Καραλής: Διαμάντι στα 6,12m  και τον Μίλτος Τεντόγλου  τη δεύτερη θέση στο μήκος με 8,40 μέτρα.

Ο Εμμανουήλ Καραλής έγινε ο πέμπτος Έλληνας αθλητής που παίρνει τη νίκη στον τελικό του Diamond League. Ο Έλληνας πρωταθλητής πέρασε τα 6,12 μ. με την τρίτη προσπάθεια, σημειώνοντας ρεκόρ διοργάνωσης, σε έναν αγώνα όπου ο Μόντο Ντουπλάντις αποσύρθηκε λόγω ενοχλήσεων στο ζέσταμα. Ο Καραλής εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία, πραγματοποίησε εξαιρετικό αγώνα και στις δηλώσεις του εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για την υποστήριξη των Ελλήνων φιλάθλων στις κερκίδες.

Στο μήκος των ανδρών, ο Μίλτος Τεντόγλου κατέλαβε τη δεύτερη θέση με άλμα στα 8,40 μέτρα, σε έναν συναρπαστικό αγώνα που διεξήχθη υπό δύσκολες καιρικές συνθήκες με βροχή και κρύο. Ο αθλητής του Γιώργου Πομάσκι είχε σταθερά μεγάλες προσπάθειες, όμως ο Τζαμαϊκανός Τάτζεϊ Γκέιλ κατάφερε στο έκτο του άλμα να «προσγειωθεί» στα 8,46 μ. και να πάρει την πρώτη θέση. Ο Έλληνας πρωταθλητής στρέφει πλέον την προσοχή του στον επόμενο αγώνα στη Βουδαπέστη.



Διαβάστε επίσης