
Euroleague: Τέλος το όνειρο του Final Four για τον Παναθηναϊκό AKTOR
Οι «πράσινοι» ηττήθηκαν στη Βαλένθια με 81-64 στο Game 5 των Playoffs, σε ένα παιχνίδι που σημαδεύτηκε από την επιθετική δυστοκία του «τριφυλλιού» και τα παράπονα για τη διαιτησία.
Ο Παναθηναϊκός AKTOR πλήρωσε το καταστροφικό πρώτο ημίχρονο, όπου βρέθηκε να χάνει ακόμη και με 17 πόντους (35-18). Παρά την αντεπίθεση στην τρίτη περίοδο, όπου με πρωταγωνιστή τον Νάιτζελ Χέιζ-Ντέιβις (15 πόντοι) μείωσε στους 6 (52-46), οι παίκτες του Εργκίν Αταμάν δεν είχαν τις λύσεις στο φινάλε. Έχασαν τον έλεγχο απέκτησαν νευρικότητα και αστοχια.
Η Βαλένθια, εκμεταλλευόμενη τα λάθη των φιλοξενούμενων και την ευστοχία της στις βολές, πάτησε ξανά γκάζι στο τελευταίο δεκάλεπτο, εκτόξευσε τη διαφορά και πήρε το εισιτήριο για το Final Four, κάνοντας την ολική ανατροπή στη σειρά από το 0-2 στο 3-2.
Μετά το τέλος του αγώνα, ο Εργκίν Αταμάν εμφανίστηκε ιδιαίτερα καυστικός στη συνέντευξη Τύπου. Αφού συνεχάρη τη Βαλένθια, στάθηκε στην τεράστια διαφορά των ελεύθερων βολών (29 έναντι 8), υπογραμμίζοντας πως ο Κέντρικ Ναν δεν πήγε στη γραμμή ούτε μία φορά για τρίτο συνεχόμενο παιχνίδι. «Αν τα κριτήρια της διαιτησίας είναι ίδια στο Final Four, η Βαλένθια θα είναι πρωταθλήτρια στην Euroleague», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Τούρκος τεχνικός, αφήνοντας σαφείς αιχμές για τη μεταχείριση που είχε η ομάδα του στη σειρά.
Τα δεκάλεπτα: 14-10, 35-23, 56-50, 81-64.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ AKTOR (Αταμάν): Σορτς, Οσμάν 10 (2), Χέιζ-Ντέιβις 15 (3), Ρογκαβόπουλος 2, Γκραντ 7 (1), Ναν 9 (1), Λεσόρ 8, Τολιόπουλος 8 (2), Φαρίντ, Γκριγκόνις, Ερνανγκόμεθ 5 (1), Μήτογλου.