
Έναρξη δρομολογίων στη γραμμή «Κέρκυρα – Διαπόντια νησιά» – Ακτοπλοϊκή σύνδεση της Νισύρου με την Κω
Έναρξη δρομολογίων στη γραμμή «Κέρκυρα – Διαπόντια νησιά» (05.11.2024)
Κατόπιν λήξης της ισχύος της σύμβασης απευθείας ανάθεσης που κάλυπτε τη γραμμή «ΚΕΡΚΥΡΑ – ΔΙΑΠΟΝΤΙΑ ΝΗΣΙΑ» μέχρι και την 31/10/2024, ανακοινώνεται, απο το υπουργείο Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής, ότι, σήμερα 05/11/2024, το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής σύναψε νέα σύμβαση με την εταιρεία ΝΑΥΣΙΝΟΟΣ ΝΑΥΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ. Κατόπιν σχετικής έγκρισης, το Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο «ΕΥΔΟΚΙΑ», αναμένεται να ξεκινήσει την εκτέλεση των δρομολογίων του την Πέμπτη 07/11/2024.
Ακτοπλοϊκή σύνδεση της Νισύρου με την Κω (05.11.2024)
Επίσης το υπουργείο σε ανακοινωση του αναφέρει: Με αφορμή δημοσίευμα αναφορικά με την ακτοπλοϊκή σύνδεση της Νισύρου με την Κω, από το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής επισημαίνεται ότι η συγκεκριμένη σύνδεση εξυπηρετείται μέχρι και 31-12-2024 με συμβάσεις ανάθεσης δημόσιας υπηρεσίας ως ακολούθως:
α) Με το Ε/Γ-Ο/Γ «ΟΛΥΜΠΙΟΣ ΕΡΜΗΣ» Ν.Κ. 17 στη γραμμή «Νίσυρος – Κως» και επιστροφή, με τέσσερα (04) δρομολόγια την εβδομάδα (από Δευτέρα έως Πέμπτη),
β) Με το Ε/Γ-Ο/Γ «ΜΠΛΟΥ ΣΤΑΡ ΠΑΤΜΟΣ» Ν.Π. στη γραμμή «Πειραιάς – Κάλυμνος – Κως – Νίσυρος – Τήλος – Σύμη – Ρόδος» και επιστροφή, με δύο (02) δρομολόγια την εβδομάδα (κάθε Δευτέρα και Παρασκευή»,
γ) Με το Ε/Γ-Ο/Γ-Τ/Χ «ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΣ ΠΡΑΪΝΤ» Ν.Ρ. 46 στη γραμμή «Ρόδος – Χάλκη – Τήλος – Νίσυρος – Κώς – Κάλυμνος» και επιστροφή, με δύο (02) δρομολόγια την εβδομάδα (κάθε Τρίτη και Πέμπτη) και
δ) Με το Ε/Γ-Δ/Ρ «ΤΖΟΪ ΣΤΑΡ» Ν.Π. 12525 στη γραμμή «Νίσυρος – Κέφαλος Κω» και επιστροφή, με δύο (02) δρομολόγια την εβδομάδα (κάθε Παρασκευή και Σάββατο).
Επισημαίνεται ότι η σύμβαση της εν λόγω γραμμής περιλαμβάνει εναλλακτικά την προσέγγιση στον λιμένα Καρδάμαινας Κω. Ωστόσο, η προσέγγιση στην Καρδάμαινα δεν δύναται να εκτελείται κατά τον παρόντα χρόνο, λόγω αβαθών του ομώνυμου λιμένα εξαιτίας καθυστερήσεων εκ μέρους του Φορέα εκμετάλλευσής του, σύμφωνα με σχετική αναφορά της Λιμενικής Αρχής Κω.
Το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, σε ένα δυναμικά μεταβαλλόμενο δίκτυο θαλάσσιων συγκοινωνιών και με δεδομένο τους περιορισμένους δημοσιονομικούς πόρους, καταβάλλει πάντοτε κάθε δυνατή προσπάθεια βελτίωσης του ακτοπλοϊκού δικτύου, με ιδιαίτερη μέριμνα και προτεραιότητα στους κατοίκους των μικρών και των ακριτικών νησιών της πατρίδας μας.
- Λίνα Μενδώνη: «Η συνεργασία Ελλάδας και Ιταλίας αποτελεί πρότυπο διεθνούς συνεργασίας για τον επαναπατρισμό πολιτιστικών αγαθών»
- Γ. Ψυχογιός στη Συνταγματική Αναθεώρηση: «Το Σύνταγμα δεν είναι ουδέτερο κείμενο – Χρειάζεται θωράκιση των κοινωνικών δικαιωμάτων και όχι ξήλωμά τους» (video)
- Reuters-Πανεπιστήμιο Οξφόρδης ΟPEN: “Tο πιο αξιόπιστο Μέσο Ενημέρωσης στην Ελλάδα” σύμφωνα με την Reuters Institute Digital News Report 2026
- Reuters-Πανεπιστήμιο Οξφόρδης ΟPEN: “Tο πιο αξιόπιστο Μέσο Ενημέρωσης στην Ελλάδα” σύμφωνα με την Reuters Institute Digital News Report 2026
- Reuters-Πανεπιστήμιο Οξφόρδης ΟPEN: “Tο πιο αξιόπιστο Μέσο Ενημέρωσης στην Ελλάδα” σύμφωνα με την Reuters Institute Digital News Report 2026
- Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΚΚΕ: Καμιά αποστολή των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στα στενά του Ορμούζ
- ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2026: Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΓΓΛΙΑΣ
- Ο Όμιλος AKTOR ωριμάζει σχέδιο απανθρακοποίησης της λειτουργίας του
- ΑΙΧΜΕΣ: Άφωνοι με την “Άμπαλη” της ΕΡΤ
- ΑΙΧΜΕΣ: Άφωνοι με την “Άμπαλη” της ΕΡΤ