Ελπίδες για νέες διακρίσεις αφήνουν όλες οι ομάδες μας στην Ευρώπη

Ελπίδες για νέες διακρίσεις αφήνουν όλες οι ομάδες μας στην Ευρώπη

Αήττητη εβδομάδα στο ποδόσφαιρο!

Θετική ήταν η συγκομιδή για το ελληνικό ποδόσφαιρο, σε μια αήττητη εβδομάδα για τους εκπροσώπους μας στην Ευρώπη, στην πρώτη, μάλιστα, χωρίς ήττα για όλους στη League Phase των διοργανώσεων της UEFA.

Ο Ολυμπιακός, με το 1-0 στην Αστάνα, επί της Καϊράτ Αλμάτι, διατήρησε αμείωτες τις ελπίδες πρόκρισής του στην επόμενη φάση του Champions League. Η σπουδαία νίκη της ΑΕΚ στη Σαμψούντα με 2-1, που προήλθε από ανατροπή, κλείδωσε την πρόκρισή της τουλάχιστον στα πλέι οφ του Conference League συν το μπόνους πρόκρισης, ενώ σε τροχιά πλέι οφ παραμένουν Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ, παρά τις ισοπαλίες τους με τη Βικτόρια Πλζεν (0-0) και τη Λουντο­γκόρετς (3-3), αντιστοίχως.

Αν μάλιστα το «Τριφύλλι» επικρατούσε των Τσέχων, που για μία ώρα έπαιζαν με παίκτη λιγότερο, η απόσταση μας από τη δέκατη θέση και την Τσεχία θα είχε μειωθεί περισσότερο από τους 2.388 βαθμούς που είναι σήμερα.

Σημαντική η βραδιά της Πέμπτης και για την Κύπρο, που προσπέρασε την Αυστρία και βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από τη 15η θέση, που δίνει δεύτερη ομάδα στο Champions League και πέμπτο ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Αναλυτικά, η πενταετής βαθμολογία των χωρών της UEFA, στη ζώνη ελληνικού ενδιαφέροντος, έχει ως εξής: 10. Τσεχία – 45.025 (4/5), 11. ΕΛΛΑΔΑ – 42.637 (4/5), 12. Πολωνία – 41.406 (4/4), 13. Δανία – 39.356 (2/4), 14. Νορβηγία – 38.587 (2/5), 15. Ελβετία – 33.700 (3/5), 16. Κύπρος – 33.537 (3/4), 17. Αυστρία – 32.850 (3/5).

ΤΟ ΠΑΡΟΝ