Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού εξέδωσε η ΕΜΥ με πορτοκαλί προειδοποίηση, καθώς αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες σε διάφορες περιοχές της χώρας.
Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) προειδοποιεί για σημαντική επιδείνωση του καιρού από τις βραδινές ώρες της Παρασκευής (25-09-2026), ξεκινώντας από τα βορειοδυτικά. Τα φαινόμενα θα περιλαμβάνουν ισχυρές βροχές, καταιγίδες, καθώς και πιθανότητα τοπικών χαλαζοπτώσεων.
Πιο αναλυτικά, η εξέλιξη των φαινομένων ανά ημέρα έχει ως εξής:
-
Παρασκευή (25-09-2026): Επιδείνωση στα βορειοδυτικά (Κέρκυρα, Ήπειρος, δυτική Στερεά) από τις βραδινές ώρες έως αργά τη νύχτα.
-
Σάββατο (26-09-2026): Τα φαινόμενα θα επηρεάσουν τα υπόλοιπα νησιά του Ιονίου έως το μεσημέρι, ενώ από το μεσημέρι έως τις βραδινές ώρες θα επεκταθούν στην Πελοπόννησο και τα Κύθηρα, κυρίως στη Μεσσηνία, τη Σπάρτη και την ανατολική Αρκαδία.
-
Κυριακή (27-09-2026): Ισχυρές βροχές και καταιγίδες αναμένονται στην Εύβοια από τις πρώτες ώρες έως το μεσημέρι.
Οι πολίτες μπορούν να παρακολουθούν τη γενική εικόνα εξέλιξης του καιρού μέσω της ιστοσελίδας της ΕΜΥ . Το δελτίο θα ανανεωθεί σε 12 ώρες.