
Conference League: Η μάχη των ρεβάνς για ΠΑΟ και ΠΑΟΚ
Στη μάχη των ρεβάνς για τα playoffs του Conference League ρίχνονται απόψε Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ, ψάχνοντας τη νίκη-πρόκριση στη League Phase της διοργάνωσης απέναντι σε Χράντετς Κράλοβε και Μπραν αντίστοιχα.
Οι κρίσιμες αποψινές ρεβάνς των δύο ελληνικών ομάδων στις 20:00 για την είσοδο στους ομίλους (League Phase) του Conference League, είναι σημαντικές . Η δημοσιογραφική αποτίμηση της ευρωπαϊκής προοπτικής του ελληνικού ποδοσφαίρου, οι τακτικές προσεγγίσεις σε επικίνδυνες εκτός έδρας έδρες και το βάρος της πρόκρισης για το γόητρο και τους βαθμούς της Ελλάδας στην UEFA. Συγκεκριμένα αν προκριθούν απόψε ο ΠΑΟΚ και ο Παναθηναϊκός, η Ελλάδα θα έχει συνολικά 5 ομάδες στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις (League Phase) για τη σεζόν 2026/27.
Ομολογουμένος μια ιστορική επιτυχία, καθώς για πρώτη φορά στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου θα εκπροσωπηθεί από το απόλυτο των ομάδων της με:
ΑΕΚ: Στη League Phase του Champions League.
Ολυμπιακός: Στη League Phase του Europa League.
ΟΦΗ: Στη League Phase του Europa League ή του Conference League (εκκρεμεί η δική του ρεβάνς στα playoffs του UEL).
ΠΑΟΚ: Στη League Phase του Conference League (εφόσον αποκλείσει τη Μπραν).
Παναθηναϊκός: Στη League Phase του Conference League (εφόσον αποκλείσει τη Χράντετς Κράλοβε)
Η αθλητική Συντακτική Ομάδα του «Π» σημειώνει πως αυτό θα εκτοξεύσει την ελλάδα στην κατάταξη της UEFA. Η Ελλάδα βρίσκεται αυτή τη στιγμή στη 12η θέση αλλά με 5 ομάδες να μαζεύουν βαθμούς, ανοίγει διάπλατα ο δρόμος για την είσοδο στην προνομιούχο πρώτη 10άδα όπου και θα εξασφαλίζει απευθείας θέσεις σε ομίλους για τα επόμενα χρόνια, λιγότερους προκριματικούς γύρους το καλοκαίρι και αυξημένα εισιτήρια για το Champions League.
Τεράστια οικονομικά οφέλη
Η είσοδος στη League Phase εγγυάται εκατομμύρια ευρώ σε πριμ συμμετοχής (starting fees), εισιτήρια και market pool από την UEFA για όλες τις ομάδες, επιτρέποντάς τους να μεγαλώσουν τα budget τους. Με το νέο σύστημα της UEFA, οι αγώνες της League Phase συνεχίζονται και τον Δεκέμβριο και τον Ιανουάριο. Αυτό σημαίνει ότι οι Έλληνες φίλαθλοι θα βλέπουν ευρωπαϊκά ματς κορυφαίου επιπέδου καθ’ όλη τη διάρκεια του χειμώνα
Η ώρα της αλήθειας, λοιπόν… έφτασε για το ελληνικό ποδόσφαιρο.
Απόψε, Πέμπτη 27 Αυγούστου 2026, στις 20:00, ο Παναθηναϊκός και ο ΠΑΟΚ δίνουν δύο καθοριστικούς αγώνες εκτός έδρας, με μοναδικό διακύβευμα το χρυσό εισιτήριο για τη League Phase του UEFA Conference League. Μετά την κατάργηση του κανονισμού του εκτός έδρας γκολ, τα πράγματα είναι απλά και ξεκάθαρα: αμφότερες οι ελληνικές ομάδες χρειάζονται αποκλειστικά νίκη στην κανονική διάρκεια για να προκριθούν απευθείας, ενώ οποιοδήποτε ισόπαλο αποτέλεσμα θα στείλει τις αναμετρήσεις στην παράταση και, αν χρειαστεί, στη διαδικασία των πέναλτι.
Ώρες και Κανάλια Μετάδοσης
- Χράντετς Κράλοβε – Παναθηναϊκός: Ώρα 20:00 | Τηλεοπτική μετάδοση από τον ΣΚΑΪ (Πρώτο ματς: 2-2 στο ΟΑΚΑ).
- Μπραν – ΠΑΟΚ: Ώρα 20:00 | Τηλεοπτική μετάδοση από το OPEN TV (Πρώτο ματς: 1-1 στην Τούμπα).
Χράντετς Κράλοβε – Παναθηναϊκός: Να διορθώσει το σοκ του ΟΑΚΑ
Η ώρα της κρίσης έφτασε για τον Παναθηναϊκό! Το «τριφύλλι» φιλοξενείται απόψε στις 20:00 από τη Χράντετς Κράλοβε στη «Malsovicka Arena» της Τσεχίας, έχοντας ως μοναδικό στόχο το «διπλό» που θα του χαρίσει την πρόκριση.
Η ομάδα του Γιάκομπ Νίστρουπ πέταξε μια τεράστια ευκαιρία στο πρώτο παιχνίδι της Αθήνας. Ενώ προηγούνταν άνετα με 2-0 χάρη σε δύο τέρματα του Τετέ, υπέστη ένα απίστευτο blackout στα τελευταία λεπτά, δεχόμενη δύο γκολ μέχρι το 88′ για το τελικό 2-2. Τώρα, καλείται να βγάλει χαρακτήρα σε μια εχθρική έδρα. Παρά το σοκ του πρώτου αγώνα, ο Παναθηναϊκός παραμένει η πιο ποιοτική ομάδα του ζευγαριού. Η ανάγκη για τη νίκη θα τον αναγκάσει να βγει στην επίθεση, περιορίζοντας παράλληλα τις αμυντικές αστάθειες που εμφάνισε στο φινάλε του ΟΑΚΑ.
Απουσίες: Το θετικό για τους «πράσινους» είναι πως η αποστολή ταξίδεψε στην Τσεχία χωρίς απρόοπτα της τελευταίας στιγμής, με όλους τους παίκτες να έχουν πλήρη επίγνωση της κρισιμότητας της αναμέτρησης.
Πιθανή Ενδεκάδα Παναθηναϊκού: Λοντίγκιν, Κώτσιρας, Ίνγκασον, Γεντβάι, Μλαντένοβιτς (ή Μαξ), Αράο, Μαξίμοβιτς, Μπακασέτας, Τετέ, Πελίστρι, Ιωαννίδης.
Μπραν – ΠΑΟΚ: Όρθιος στη Νορβηγία παρά τα προβλήματα
Μπροστά στη μεγαλύτερη ίσως δοκιμασία της πρώιμης σεζόν βρίσκεται ο ΠΑΟΚ. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» δοκιμάζεται στις 20:00 στο Μπέργκεν απέναντι στην ισχυρή και εξαιρετικά οργανωμένη Μπραν, στη ρεβάνς του 1-1 της Τούμπας.
Οι Νορβηγοί στην έδρα τους μεταμορφώνονται, στηριζόμενοι στον επιθετικό τους ρυθμό αλλά και στο σημαντικό πλεονέκτημα που τους προσφέρει ο συνθετικός χλοοτάπητας του γηπέδου. Ο ΠΑΟΚ διαθέτει την ευρωπαϊκή εμπειρία και την ποιότητα για να διαχειριστεί τέτοιες ειδικές συνθήκες, όμως τα αγωνιστικά προβλήματα που προέκυψαν είναι σημαντικά, με αμφότερες τις ομάδες να αναμένεται να ρισκάρουν για το γκολ της πρόκρισης.
Απουσίες & Νέα:
- Ο Μαντί Καμαρά αισθάνθηκε έντονη κόπωση και κρίθηκε προτιμότερο να μείνει προληπτικά στη Θεσσαλονίκη.
- Ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς τίθεται εκτός μάχης λόγω τιμωρίας (κάρτες).
- Θετικό νέο: Ο Τάχα Άλι επέστρεψε στις προπονήσεις και βρίσκεται στη διάθεση της τεχνικής ηγεσίας.
Πιθανή Ενδεκάδα ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Σάστρε, Κεντζιόρα, Μιχαηλίδης, Μπάμπα, Σβαμπ, Οζντόεφ, Κωνσταντέλιας, Ντεσπόντοφ, Τάισον, Τσάλοβ (ή Μπράντον).