
Τα “Ανάλεκτα” της πολιτικής ζωής
[Ανάλεκτα]
Οι τομείς του Θεοδωρικάκου
Για τη συνολική στρατηγική του υπουργείου Ανάπτυξης προκειμένου να μειωθούν οι τιμές και να ενισχυθεί ο ανταγωνισμός στην αγορά μίλησε ο υπουργός Τάκης Θεοδωρικάκος, ο οποίος τόνισε ότι «δίνουμε μάχη να μειωθούν οι τιμές με όλους τους δυνατούς τρόπους, με ένταση του ανταγωνισμού και με νομοθετικές πρωτοβουλίες».
Ο υπουργός ανακοίνωσε ότι σχεδιάζεται νομοθέτηση για τη δημιουργία ξεχωριστών λαϊκών αγορών, αποκλειστικά για παραγωγούς, προκειμένου να μειωθεί το κόστος για τον καταναλωτή. «Θέλουμε να φέρουμε τον παραγωγό πιο κοντά στον πολίτη», σημείωσε χαρακτηριστικά. Επιπλέον, ο κ. Θεοδωρικάκος «τρέχει» τη δημιουργία μιας Ανεξάρτητης Αρχής για την εποπτεία της αγοράς και την προστασία του καταναλωτή. Παρά τα παραπάνω, το νέο κύμα ακρίβειας στην αγορά εξοργίζει τους πολίτες.
Πήρε πόστο από τον Μητσοτάκη
Ο Βαγγέλης Καλπαδάκης υπήρξε διπλωματικός σύμβουλος του Τσίπρα και έμεινε δίπλα του όχι μόνο όταν έχασε τις εκλογές αλλά και όταν παραιτήθηκε από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ.
Την περίοδο 2018 – 2019 (ειδικά τότε με τη Συμφωνία των Πρεσπών), οι παράγοντες της ΝΔ τον «στόλιζαν» κανονικά, αλλά αυτός δεν αντιδρούσε, ακόμα και όταν του έγραφαν για τον γάμο του ή τη θητεία του στην Τουρκία ή τον εμφάνιζαν ως πράκτορα των Τούρκων.
Έφτασε, όμως, η στιγμή της δικαίωσης από τον Μητσοτάκη, αφού ο Καλπαδάκης αναλαμβάνει τη θέση του μόνιμου αντιπροσώπου της Ελλάδας στον ΟΑΣΕ στη Βιέννη (ο Ιωάννης Βραΐλας, που υπηρετούσε εκεί, πηγαίνει στις ΗΠΑ).
Κόντρα χωρίς τέλος
Η κόντρα του αναπληρωτή υπουργού Μεταφορών Κώστα Κυρανάκη με τον πρόεδρο του ΣΑΤΑ Θύμιο Λυμπερόπουλο έχει τραβήξει πολλά βλέμματα.
Οι δύο τους ήρθαν πρόσωπο με πρόσωπο στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, όπου κλήθηκαν οι φορείς να τοποθετηθούν για τον νέο ΚΟΚ. Ο Κώστας Κυρανάκης επιμένει στην απαγόρευση διέλευσης των ταξί στις λεωφορειολωρίδες και δέχεται μόνο την επιβίβαση – αποβίβαση των πελατών.
«Μα, δεν θα σου επιτεθώ, όταν μου φέρνεις την UBER; Δεν είμαι κομματόσκυλο, ούτε πάω να κάνω κόντρα με τον Κυρανάκη. Γιατί δεν κάθεστε να συζητήσουμε;», είπε μεταξύ άλλων ο Θύμιος Λυμπερόπουλος, ο οποίος, όπως φαίνεται, δεν κλείνει το μέτωπο με τον αναπληρωτή υπουργό Μεταφορών.
Αβυσσαλέα διένεξη
Ο πρώην υφυπουργός Μεταφορών Βασίλης Οικονόμου δήλωσε ότι ήταν θέση της κυβέρνησης να μπαίνουν τα ταξί στις λεωφορειολωρίδες, αν και η αλήθεια είναι ότι ο Σταϊκούρας διαφωνούσε, αλλά δεν έβαλε βέτο.
Ο αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών τον διέψευσε και έκανε λόγο για «ψηφοθηρία» και «παλαιοκομματισμό».
Και ο Βασίλης Οικονόμου ανταπάντησε ως εξής: «Στα 57 μου και μετά από 25 χρόνια στη Βουλή, απογοητεύομαι όταν βλέπω νέους βουλευτές να φέρονται αλαζονικά μόλις αποκτήσουν εξουσία. Η παρορμητικότητα σε συνδυασμό με την απειρία οδηγεί σε αστοχίες». Μάλλον θα παρέμβει εκ νέου το Μαξίμου προς όλες τις πλευρές.
Σφάζονται σε κάθε ευκαιρία ΠΑΣΟΚ – ΣΥΡΙΖΑ
Η ανακοίνωση του τομέα Δικαιοσύνης του ΠΑΣΟΚ, που ζητάει να γίνει έρευνα και από τις ελληνικές εισαγγελικές αρχές για τις παράνομες επιδοτήσεις του ΟΠΕΚΕΠΕ από το 2017 μέχρι σήμερα, προκαλεί οργή στην Κουμουνδούρου. Το ΠΑΣΟΚ βάζει στο κάδρο των ευθυνών και τους υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.
Η Χαριλάου Τρικούπη επιτίθεται και στον υπουργό Δικαιοσύνης Γιώργο Φλωρίδη αλλά και στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, επειδή δεν έχουν ακόμη παρέμβει προκειμένου να γίνει έρευνα και από την Ελληνική Δικαιοσύνη. Αναφέρεται επίσης σε πολιτικές ευθύνες, γεγονός που αποκαλύπτει την πρόθεση του ΠΑΣΟΚ να καταθέσει πρόταση για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής.
Κακλαμάνης στο Επικρατείας;
Το ότι ο Νικήτας Κακλαμάνης δεν θα είναι ξανά υποψήφιος στην Α’ Αθηνών είναι δεδομένο (το έχει πει και ο ίδιος άλλωστε).
Όμως, πολλοί πιστεύουν ότι δεν τελείωσε η πολιτική του καριέρα.
Ο πρόεδρος της Βουλής μπορεί να είναι υποψήφιος στο Επικρατείας. Για να γίνει αυτό, πρέπει να του το προτείνει ο Μητσοτάκης.
Όσο για τις ψήφους του Κακλαμάνη στην Αθήνα, αυτές θα κατευθυνθούν αλλού.