
Στήνει παγίδες στον κόσμο για να κόβει πρόστιμα η Αττικό Μετρό
Κάτι δεν μας λέει καλά η ΣΤΑΣΥ, η εταιρεία που διαχειρίζεται τα μέσα συγκοινωνίας σταθερής τροχιάς και κατά συνέπεια και το μετρό. Σύμφωνα με πολλές καταγγελίες πολιτών, έχει βρει έναν πολύ ωραίο, αλλά… απατεωνίστικο τρόπο για να βάζει πρόστιμα στους επιβάτες.
Συγκεκριμένα, σε κάποιους σταθμούς, ειδικά σε εκείνους που είναι κοινοί με τον προαστιακό, τα πορτάκια που ανοίγουν όταν ο κόσμος ακυρώνει τα εισιτήριά του είναι μονίμως ανοικτά. Οι επιβάτες, βλέποντας ότι είναι ανοικτά, δεν τοποθετούν το εισιτήριο στο ακυρωτικό μηχάνημα, γιατί πιστεύουν ότι αυτό χρησιμεύει για να τους ανοίξει την πόρτα. Όταν έχεις ένα κλειδί για να ανοίξεις μια πόρτα, αν τη βρεις ανοιχτή, δεν βάζεις το κλειδί στην κλειδαριά, έτσι δεν είναι, κύριοι της ΣΤΑΣΥ;
Εδώ είναι η παγίδα. Μπαίνει στο μετρό ο πολίτης, με το εισιτήριο στην τσέπη, το οποίο το έχει πληρώσει κανονικά, γιατί δεν είναι ούτε μπαταχτσής ούτε λαθρεπιβάτης, βγαίνει στον σταθμό που θέλει, τοποθετεί το εισιτήριο στο καντράν για να ανοίξει η πόρτα, αλλά δεν ανοίγει με τίποτα. Πηγαίνει από το ένα μηχάνημα στο άλλο, προσπαθεί να βγει, τίποτα. Έχει ραντεβού, τον περιμένουν, βιάζεται, αλλά μένει εκεί, εγκλωβισμένος στο ακυρωτικό μηχάνημα του μετρό. Όταν έρθει άλλος συρμός, αναγκάζεται να πάρει από πίσω κάποιον που βγαίνει για να απεγκλωβιστεί και αυτός, κατακόκκινος από την ντροπή του, γιατί όλοι τον κοιτάζουν επιτιμητικά επειδή τον θεωρούν λαθρεπιβάτη. Χωρίς να λογαριάζουμε και τον χρόνο ή τα ραντεβού που έχασε περιμένοντας.
Αυτή όμως είναι η μία… τιμωρία του επιβάτη που είχε την ατυχία να επιλέξει το μετρό. Η άλλη, η χειρότερη, είναι αν θέλει να κατέβει σε τερματικό σταθμό, μεγάλο, όπως το Σύνταγμα ή το Δημοτικό Θέατρο στον Πειραιά.
Εκεί, επειδή υπάρχουν υπάλληλοι, βλέπουν ότι δεν μπορεί να ακυρώσει το εισιτήριο που έχει και του κόβουν πρόστιμο 500 ευρώ ως… λαθρεπιβάτη. Ο άνθρωπος δείχνει το εισιτήριο, που αναγράφει την ώρα που το πλήρωσε και το πήρε, που φαίνεται ότι πριν μια ώρα το έβγαλε, αλλά ο υπάλληλος είναι ανένδοτος. Τον θεωρεί λαθρεπιβάτη γιατί δεν ακύρωσε το εισιτήριο στον σταθμό με το ανοιχτό πορτάκι. Μάταια προσπαθεί να πείσει ο άτυχος επιβάτης ότι δεν το ήξερε, ότι δεν υπήρχε κάποια επιγραφή, κάποια ανακοίνωση, κάποιος υπάλληλος να τον καθοδηγήσει.
Εδώ ερχόμαστε να πιστέψουμε πως η ΣΤΑΣΥ επίτηδες στήνει αυτήν την παγίδα για να εισπράττει πεντακοσάρικα. Γιατί τη συγκεκριμένη οδηγία δεν τη γνωρίζει κανένας. Μόνο οι υπάλληλοι της ΣΤΑΣΥ…
Στους συρμούς, κάθε λίγο, υπάρχει ανακοίνωση για κάποια σκάλα που δεν λειτουργεί, για τα κενά στις αποβάθρες, για την προσοχή στα προσωπικά μας αντικείμενα κ.λπ. Για τους σταθμούς που έχουν χαλασμένες πόρτες και πρέπει να ακυρώσουνε τα εισιτήρια στην είσοδο από την ανοιχτή πόρτα δεν μιλάει κανένας. Γιατί, άραγε; Για να ταλαιπωρούν τον κόσμο και να του βάζουν πρόστιμα;
Κρίμα, γιατί μέχρι στιγμής το μετρό είχε κρατήσει ένα επίπεδο. Φαίνεται, όμως, ότι στη χώρα της αρπαχτής και της κομπίνας τίποτα δεν μπορεί να μείνει σωστό… Κάτι θα βρεθεί για να εξαπατάται ο κόσμος και να πληρώνει… κερατιάτικα χωρίς λόγο.

ΤΟ ΠΑΡΟΝ
Φωτο αρχείου/@ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ