Όλοι οι «καλοί» χωράνε στην τουρκική πρεσβεία
![]()
Η Τουρκία είχε την εθνική της εορτή στις 29 Οκτωβρίου, τιμώντας την ημέρα που ο Κεμάλ Ατατούρκ, έχοντας ολοκληρώσει τη θέση του νικητή επί των ελληνικών δυνάμεων, ανακήρυξε το τουρκικό κράτος.
Η δεξίωση στην τουρκική πρεσβεία δόθηκε από τον πρέσβη Ερτσιγιές, ο οποίος δεν ανήκει στο στενό περιβάλλον του ΥΠΕΞ Χακάν Φιντάν, καθώς υπήρξε πάντοτε κοσμικός και πιο κοντά στο κεμαλικό κατεστημένο. Στη δεξίωση έσπευσε να δώσει το «παρών» η υφυπουργός Εξωτερικών Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου, καθώς έπρεπε να εκπροσωπήσει την κυβέρνηση. Παρόντα, επίσης, ήταν και πρόσωπα είτε από τον δημοσιογραφικό είτε από τον επιστημονικό χώρο, αλλά και διεθνολόγοι που έχουν κατά καιρούς εμπλακεί στις συνομιλίες με την Τουρκία.
Όλα καλά… Αυτό που δεν καταλάβαμε είναι γιατί το ΑΠΕ, το δημόσιο πρακτορείο ειδήσεων, ανέλαβε να κάνει το… γραφείο Τύπου του κ. Ερτσιγιές και να μεταδώσει όχι μόνο το ρεπορτάζ από την ομιλία του, με ερμηνείες που μάλλον δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα, αλλά και να παραθέσει ολόκληρη την ομιλία του.
Μήπως πρέπει να ξανακοιταχτούν εκεί στο ΑΠΕ, όσον αφορά τη σχέση τους με τις ξένες πρεσβείες, και ειδικά με την τουρκική;
Διαβάστε τα άρθρα της στήλης “ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ Εξωφρενικών” ΕΔΩ