
Κ. Νοτοπούλου στη Βουλή: Η ΝΔ ευτελίζει το ελληνικό κοινοβούλιο, προσβάλλει τη Δημοκρατία (video)
Κυβερνητικός «εκτροχιασμός» – “Παίζετε κρυφτό για να μην αποκαλυφθεί η αλήθεια”
Για πρωθυπουργό που παίζει κρυφτό με τους βουλευτές του για να μην αποκαλυφθεί η αλήθεια, κρυφτό για να μην αποκαλυφθεί το έλλειμμα εμπιστοσύνης της κυβέρνησης της ΝΔ «ένας πρωθυπουργός που φοβάται τους βουλευτές του και τους στερεί το δικαίωμα της ελεύθερης ψήφου και βουλευτές που φοβούνται τον πρωθυπουργό και συναινούν σε σκοτεινά και αρρωστημένα σχέδια και στο τέλος της ημέρας αυτό που όλοι φοβάστε είναι να μην αποκαλυφθεί η αλήθεια» είπε από το βήμα της Βουλής, η βουλεύτρια Α’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Κατερίνα Νοτοπούλου μιλώντας στη συζήτηση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Παιδείας.
Έκανε λόγο για κυβέρνηση που βρίσκεται σε «vertigo» και επιλέγει να ψηφίζει με fake πλειοψηφίες, ενώ κατήγγειλε τις τραγικές και θλιβερές μεθόδους της κυβέρνησης της ΝΔ που ευτελίζει το κοινοβούλιο και τους θεσμούς, αναφέρθηκε στα όσα ντροπιαστικά συνέβησαν στην αίθουσα της Ολομέλειας της Βουλής, με έναν πρωθυπουργό – «γυμνό Βασιλιά» – όπως τον χαρακτήρισε, ο οποίος απαγόρευσε ουσιαστικά στους βουλευτές του να μετάσχουν αυτοπροσώπως και κατά συνείδηση στη μυστική ψηφοφορία σε μια προσπάθεια να κρύψει τις ευθύνες που φέρει για ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα των τελευταίων ετών. Η κυβέρνηση της ΝΔ με τις επιλογές της προσβάλλει την ίδια τη Δημοκρατία, υπονομεύει το μέλλον της χώρας και κλονίζει ακόμη περισσότερο τον ελληνικό λαό, που ζητά επιτέλους δικαιοσύνη και απόδοση ευθυνών.
Η βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε στην απερίγραπτη επίθεση του κ. Φλωρίδη που εγκαλεί την αντιπολίτευση για τον πατριωτισμό της, τονίζοντας: «Τι είναι πατριωτισμός; Οι κούτες; Τα κλειστά ψηφοδέλτια; Οι επιστολικές; Τα σκάνδαλα; Οι συγκαλύψεις των σκανδάλων; Τι είναι ο πατριωτισμός; Το κρυφτό με τους βουλευτές σας; Κρυφτό για να μην αποκαλυφθεί το έλλειμμα εμπιστοσύνης»;
Η Κατερίνα Νοτοπούλου έκανε λόγο για κραυγαλέους χειρισμούς από πλευράς της κυβέρνησης, τονίζοντας πως δεν είναι δυνατόν να πιστεύει κανείς, ότι 3 κουτιά και δέκα περαστικοί, μπορούν να σταματήσουν τον έλεγχο της Ευρωπαίας εισαγγελέως για τόσο σοβαρά κακουργήματα.
Είμαστε για διαφορετικούς λόγους εδώ. Πληγώνετε τη Δημοκρατία. Εμείς είμαστε εδώ για να την υπερασπιστούμε. Είστε εδώ για τα συμφέροντα, είμαστε για τα νέα παιδιά.
Η βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε στο νομοσχέδιο για την παιδεία το οποίο συζητείται τονίζοντας την εντελώς διαφορετική θεώρηση από την κυβέρνηση σε ότι αφορά στα θέματα της Παιδείας. Ο ΣΥΡΙΖΑ, εχει ως πρόταγμα μια παιδεία δημοκρατική, καθολική με ουσιαστική φοιτητική μέριμνα και σεβασμό στα δικαιώματα κάθε παιδιού και κάθε φοιτητή και στέκεται απέναντι σε κάθε πολιτική που μετατρέπει το Πανεπιστήμιο σε αστυνομευόμενο φρούριο που αντί να εντάσσει και να στηρίζει, αποκλείει και ιδιωτικοποιεί.
Υπογράμμισε πως η Παιδεία δεν είναι υπόθεση μιας παράταξης αλλά συλλογική ευθύνη και δεσμεύτηκε πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα συνεχίζει να δίνει τη μάχη Μαζί με την εκπαιδευτική κοινότητα, τους φοιτητές, τους γονείς και την κοινωνία.
Η Κατερίνα Νοτοπούλου, αναφέρθηκε στις τραγικές συνέπειες της πολιτικής της ΝΔ με την ΕΒΕ που αφήνει 10.000 κενές θέσεις στα Πανεπιστήμια αφαιρώντας από νέα παιδιά το δικαίωμα στη μόρφωση προς όφελος των ιδιωτικών κολλεγίων και Πανεπιστημίων.
Τόνισε ότι τα πραγματικά προβλήματα των Πανεπιστημίων βρίσκονται στην υποχρηματοδότηση, στην φοιτητική μέριμνα και στις υποδομές ενώ στο κρίσιμο ζήτημα της διαγραφής των «αιώνιων φοιτητών» έκανε λόγο για κίνηση ταξικού αποκλεισμού και αδιαφορία για τις κοινωνικές συνθήκες που διαμορφώνουν τον φοιτητικό βίο την ώρα που φοιτητές εργάζονται προκειμένου να τα βγάλουν πέρα και να ζήσουν, ή για φοιτήτριες που μεγαλώνουν παιδιά. Σε ότι αφορά στο άρθρο 117, τόνισε ότι με αυτό επιχειρείται η αναμόρφωση του πλαισίου για τη φοίτηση μαθητών με αναπηρία και με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, αναφέρθηκε στην ΕΣΑμεΑ η οποία ζητά την απόσυρσή του, και τόνισε πως στην πραγματικότητα, περιορίζεται η δυνατότητα μαθητών με αναπηρία να φοιτήσουν στα σχολεία της γειτονιάς τους.
Η τομεάρχης Κοινωνικής Συνοχής του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ανέδειξε γι ακόμη μια φορά τις καθυστερήσεις και τις ελλείψεις στη στελέχωση των ΚΕΔΑΣΥ, στη μείωση μεν του ορίου κάλυψης όμορων σχολείων από τον ίδιο νοσηλευτή από τα 500 στα 100 μέτρα αλλά και στην τραγική εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας που καλεί μαθητές και γονείς να επιλέξουν μεταξύ της Υγείας ή της μόρφωσής τους!
Αναφορικά με την τροπολογία για τις «Νταντάδες της Γειτονιάς», η Κατερίνα Νοτοπούλου τόνισε πως αντί να προχωρά η κυβέρνηση σε καθολική κάλυψη θέσεων σε δημόσιους και ιδιωτικούς βρεφικούς και παιδικούς σταθμούς ώστε τα παιδιά να κοινωνικοποιούνται και οι ανάγκες να καλύπτονται με τρόπο που να είναι ωφέλιμος και ασφαλής, αντί να αυξήσει τα vouchers και την αξία τους, να διασφαλίσει τις θέσεις εργασίας σε δημοτικούς βρεφονηπιακούς σταθμούς, ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ-ΑΜΕΑ, επιμένει σε μια αναχρονιστική λύση.
Σε ότι αφορά την ίδρυση ΝΠΔΔ της Ιεράς Μονής Σινά, η βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ είπε πως «χρησιμοποιείτε ως περιτύλιγμα την ίδρυση ΝΠΔΔ, για την Ιερά Μονή Σινά. Θετική διάταξη με μεγάλη καθυστέρηση, τη φέρνετε τώρα διότι έχουν αναδειχθεί κι άλλες διπλωματικές ήττες από τις ανεπάρκειες των χειρισμών σας, σωρεύετε διπλωματικές ήττες. Αυτός είναι ο πατριωτισμός σας και αυτή η ευθύνη σας».
Ολόκληρη η ομιλία εδώ: