Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΤΙΛΙΑΝ…

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΤΙΛΙΑΝ…

… και οι εκλογές… πολιτικής αυτοκτονίας

Ο Παύλος Μαρινάκης, όπως κάθε κυβερνητικός εκπρόσωπος που… σέβεται τον εαυτό του, έσπευσε να διαψεύσει, στο πλαίσιο συνέντευξης που παραχώρησε στο In.gr και στη Ράνια Τζίμα, ότι το Μέγαρο Μαξίμου και το υπουργείο Δικαιοσύνης υπό τον πρώην Πασόκο Γιώργο Φλωρίδη βρίσκονται σε παρασκηνιακή συνεννόηση, προκειμένου μέσα στο καλοκαίρι να προωθηθεί στη Βουλή τροπολογία για ανώτατο όριο ποινής για όσους κρίνο­νται ένοχοι για πλημμελήματα.

Η φωτογραφική διάσταση μιας τέτοιας τροπολογίας και νομοθετικής ρύθμισης από την πλευρά του αρμόδιου υπουργείου Δικαιοσύνης θα αφορούσε φυσικά τον Ταλ Ντίλιαν, τον ισραηλινό πρώην πράκτορα της Μοσάντ, που ως ιδιώτης επιχειρηματίας πλέον προμήθευσε τις Ελληνικές Αρχές με το κατασκοπευτικό λογισμικό Predator, το οποίο αξιοποιήθηκε για το μεγάλο και ατιμώρητο σκάνδαλο των τηλεφωνικών υποκλοπών, στο επίκεντρο του οποίου βρέθηκε το Μέγαρο Μαξίμου και ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μετά τη σοκαριστική, από πλευράς ύψους ποινών, καταδίκη του σε πρώτο βαθμό, ο Ταλ Ντίλιαν έχει ανασυγκροτήσει τη στρατηγική του και… δεν κρατιέται. Στις συνεντεύξεις τις οποίες παραχωρεί σε μεγάλα διεθνή ΜΜΕ εκθέτει την Ελλάδα διά του σημερινού πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, τον οποίο δεν διστάζει να αποκαλεί «Νίξον του Μαξίμου», προκαλώντας το εύλογο και αναπόφευκτο ενδιαφέρον της διεθνούς κοινής γνώμης, καθώς το σκάνδαλο του Watergate στις Ηνωμένες Πολιτείες, είχε πρωταγωνιστή τον αμερικανό τότε Πρόεδρο Ρίτσαρντ Νίξον, οδηγώντας τον τελικά σε ατιμωτική παραίτηση από το Οβάλ Γραφείο και σε επώδυνη αμαύρωση της υστεροφημίας του.

Με τις συνεντεύξεις του, όμως, και… εντός συνόρων, σε ΜΜΕ που πασχίζουν να διατηρήσουν την αυτονομία και την ανεξαρτησία τους και να μην προσθέσουν και τη δική τους ταυτότητα στη μακρά λίστα των… ενσωματωμένων και… βολικών για το κυρίαρχο σύστημα εξουσίας, το οποίο εγκαθιδρύθηκε στην Ελλάδα την επταετία Μητσοτάκη. Όσα λέει ο Ταλ Ντίλιαν εκλαμβάνονται και προσεγγίζονται ως άκρως… απειλητικά για την κυβέρνηση Μητσοτάκη, και κάποιες φορές δείχνουν να κινούνται στα όρια του δημόσιου εκβιασμού ή έστω της… διαπραγμάτευσης.

Με ένα τόσο επικίνδυνο μέτωπο να παραμένει ανοικτό για την κυβέρνηση, είναι εύλογη η διαπίστωση ότι το Μέγαρο Μαξίμου δεν έχει τα περιθώρια να οδηγηθεί στην τελική ευθεία των εκλογών με την αγωνία του… απρόβλεπτου χτυπήματος ανά πάσα στιγμή, που θα μπορούσε να έχει στόχο τον ίδιο τον πρωθυπουργό, προκαλώντας καίριο ρήγμα στο προφίλ του και κατά συνέπεια στις φιλοδοξίες του σημερινού ενοίκου του Μεγάρου Μαξίμου να διεκδικήσει ένα διεθνές αξίωμα στην πολιτική ηγεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης… στο μέλλον.

Η σχετική έρπουσα φημολογία υποστηρίζει ότι πιθανότατα τον Αύγουστο, σε τμήματα που θα έχουν μείνει ανοικτά στη Βουλή, θα περάσει τροπολογία που θα… φωτογραφίζει τον Ταλ Ντίλιαν και θα προσδιορίζει όριο ανώτατης ποινής για όσους καταδικάζονται λόγω πλημμελημάτων. Με την κυβέρνηση αλλά και ακόμη περισσότερο τον πυρήνα εξουσίας του Μεγάρου Μαξίμου να ευελπιστούν ότι, σε μια τέτοια περίπτωση, ο ισραηλινός επιχειρηματίας και πρώην πράκτορας της Μοσάντ θα… μαλακώσει και θα ξανασκεφτεί τις… απειλές για αποκαλύψεις σε βάρος του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Συνδυαστικά με τη φημολογία για φωτογραφική τροπολογία από την πλευρά του υπουργού Δικαιοσύνης Γιώργου Φλωρίδη, που θα λυτρώνει τον Ταλ Ντίλιαν, σέρνονται στο παρασκήνιο σενάριο για βεβιασμένες και άγαρμπες πρόωρες εκλογές τον Σεπτέμβριο, μετά από σχετική, επίμονη εισήγηση του αρμόδιου υπουργού Εσωτερικών Θοδωρή Λιβάνιου, προερχόμενου και εκείνου από το ΠΑΣΟΚ, με τη στήριξη και του υπουργού Επικρατείας και διαχρονικά στενού συνεργάτη του Κυριάκου Μητσοτάκη, Άκη Σκέρτσου.

Πολιτικά και κομματικά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, με ιστορικές ρίζες στην Κεντροδεξιά και στην παράταξη που ίδρυσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, δεν διστάζουν να ομολογήσουν σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις και εκμυστηρεύσεις ότι μια προσφυγή στις κάλπες τον Σεπτέμβριο θα είχε χαρακτηριστικά… πολιτικής αυτοκτονίας για τη Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Σπεύδουν, δε, να προσθέσουν ότι θα την εισηγούνταν μόνο όσοι θα ήθελαν να… υπονομεύσουν τον σημερινό πρωθυπουργό, αναζητώντας, σε βάθος χρόνου, την επόμενη πολιτική στέγη τους.

ΤΟ ΠΑΡΟΝ