Η πρωταθλήτρια Ευρώπης του 2022 και φιναλίστ των Ολυμπιακών Αγώνων, κέρδισε εύκολα τον ακοντισμό με καλύτερη βολή στα 62.23 μ. και έδωσε μεγάλη ώθηση στην Ελλάδα για να εξασφαλίσει τη σωτηρία της με οχτώ αγωνίσματα να απομένουν.
Η Ελίνα Τζένγκο ξεκίνησε με μια κάπως συγκρατημένη βολή, με το ακόντιο να καρφώνεται πάνω από τα 60 μέτρα και συγκεκριμένα στα 60.06.
Η δεύτερη βολή πήγε δεν πήγε τόσο μακριά, με τον πίνακα να γράφει 58.30. Στην τρίτη η Ελίνα ρίσκαρε παραπάνω και κέρδισε το χειροκρότημα των φιλάθλων στο Βαγερχερμόσο στέλνοντας το ακόντιο στα 62.23.
Η τέταρτη, που ήρθε ύστερα από μεγάλη αναμονή, καθώς άλλαξε η σειρά, δεν ήταν καλή και η Ελίνα την έβγαλε άκυρη. Ακολούθησε μία στα 59.57 και ολοκλήρωσε την εμφάνισή της στη Μαδρίτη με 59.76.