ΑΝΑΛΕΚΤΑ: Συνεταιριστική Χανίων: Πωλούνται τα ασημικά

ΑΝΑΛΕΚΤΑ: Συνεταιριστική Χανίων: Πωλούνται τα ασημικά

Στο τραπέζι φαίνεται πως τίθεται ένα ευρύ πλάνο αξιοποίησης περιουσιακών στοιχείων από τη διοίκηση της Συνεταιριστικής Τράπεζας Χανίων, με στόχο την ενίσχυση της κεφαλαιακής της θέσης και τη σταδιακή αποκλιμάκωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο εσωτερικό της τράπεζας έχουν ήδη ξεκινήσει συζητήσεις για την πιθανή πώληση ορισμένων θυγατρικών, οι οποίες τα τελευταία χρόνια αποτέλεσαν μέρος μιας ευρύτερης προσπάθειας διαφοροποίησης των δραστηριοτήτων του ομίλου. Το χαρτοφυλάκιο αυτό περιλαμβάνει εταιρείες με παρουσία σε διαφορετικούς κλάδους της οικονομίας, γεγονός που δημιουργεί τόσο ευκαιρίες όσο και προκλήσεις ως προς την αξιοποίησή τους.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον συγκεντρώνουν οι δραστηριότητες στον τομέα των ακινήτων, όπου η τράπεζα διαθέτει σημαντικά περιουσιακά στοιχεία που θα μπορούσαν να προσελκύσουν επενδυτικό ενδιαφέρον. Παράλληλα, συμμετοχές στον κλάδο των εμφιαλωμένων νερών, με γνωστά εμπορικά σήματα, όπως τα Samaria και Λευκά Όρη, θεωρούνται επίσης δυνητικά αξιοποιήσιμες είτε μέσω στρατηγικών συνεργασιών είτε μέσω πώλησης.

Στο ίδιο πλαίσιο εντάσσεται και η Prime Energy, η οποία δραστηριοποιείται στον αναπτυσσόμενο τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και ειδικότερα των φωτοβολταϊκών πάρκων. Η συγκεκριμένη θυγατρική θα μπορούσε να αποτελέσει ελκυστικό asset για επενδυτές που επιδιώκουν να ενισχύσουν την παρουσία τους στην πράσινη ενέργεια.

ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Φωτο: