Μέχρι την 1η Δεκεμβρίου του 2010 δεν ήταν γνωστοί οι όροι των δανειακών συμβάσεων! Η κυβέρνηση τους είχε αποσιωπήσει… Γιατί ήξερε τι έκρυβαν.
«Ξέρετε πότε και πώς έγιναν γνωστοί οι όροι αυτών των δύο συμβάσεων;», είπε ο Μίκης Θεοδωράκης. «Την πρώτη Δεκεμβρίου του 2010, από τον καθηγητή του Συνταγματικού Δικαίου Γιώργο Κασιμάτη, με παρέμβασή του κατά τη διάρκεια της Ιδρυτικής Ομιλίας μου για την Κίνηση Ανεξάρτητων Πολιτών!
Και από τότε ως σήμερα είναι ο Κασιμάτης, ο Μπέης και όλα τα μέλη της Κίνησής μας, που προσπαθώντας να σπάσουμε την ασφυκτική φίμωσή μας από όλες τις πλευρές, κατορθώσαμε τελικά να κάνουμε γνωστές σε όλο τον λαό αυτές τις απαράδεκτες συμφωνίες, που φέρνουν με ειδικό νόμο μία μόνο υπογραφή, ενός υπουργού, και μας οδήγησαν στην καταστροφή και στα σημερινά αδιέξοδα».
10/09/2026
«Η ΠΛΕΥΣΗ ΕΙΝΑΙ Η ΛΥΣΗ! Η Μεγάλη συνέντευξη της Πλεύσης Ελευθερίας στην ΔΕΘ
«Η Πλεύση είναι η λύση» ήταν το θέμα και το Σύνθημα της Συνέντευξης Τύπου της Προέδρου της Πλεύσης…