ΚΑΙΡΟΣ: Έρχεται πρόσκαιρη άνοδος της θερμοκρασίας

ΚΑΙΡΟΣ: Έρχεται πρόσκαιρη άνοδος της θερμοκρασίας

Το καλοκαίρι συνεχίζεται και καθώς οδεύουμε στον μήνα Ιούλιο έρχεται άνοδος της θερμοκρασίας απο τα μέσα της εβδομάδας που έρχεται.


Toυ
Λευτέρη Σούσου
Προγνώστη καιρού
greekweather.org


ΚΥΡΙΑΚΗ: Καλές καιρικές συνθήκες θα επικρατήσουν στη χώρα. Τις μεσημβρινές με απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν διάσπαρτες νεφώσεις αστάθειας σε ορεινές κυρίως περιοχές της Πελοποννήσου, της Στερεάς, της Θεσσαλίας, της Ηπείρου, της Μακεδονίας και της Θράκης, όπου υπάρχει πιθανότητα να σημειωθούν τοπικοί όμβροι μικρής διάρκειας.

Γρήγορα όμως ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια θα είναι από μεταβλητές διευθύνσεις, φτάνοντας στα 3 – 4 και τοπικά στα 5 Μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο, πολύ τοπικά, πρόσκαιρα θα φτάσουν μέχρι τα 6 Μποφόρ.

Στα ανατολικά προσήνεμα τμήματα αλλά και στο Αιγαίο οι άνεμοι θα είναι από βόρειες – βορειοανατολικές διευθύνσεις και θα φτάσουν στα 5 – 7 Μποφόρ (στο Ανατολικό, Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο μέχρι και 8 Μποφόρ τοπικά).

Η ελάχιστη θερμοκρασία θα φτάσει στους 18 – 21 βαθμούς, ενώ οι μέγιστες τιμές στις περισσότερες ηπειρωτικές πεδινές περιοχές στους 29 – 31 βαθμούς. Στις παραθαλάσσιες περιοχές και στα νησιά η θερμοκρασία θα είναι 2 – 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΔΕΥΤΕΡΑ: Καλοκαιρινές καιρικές συνθήκες θα επικρατήσουν στη χώρα, με θερμοκρασίες φυσιολογικές για την εποχή και με το ενισχυμένο μελτέμι να παραμένει στα ανατολικά προσήνεμα. Υπάρχει μικρή πιθανότητα να σημειωθούν τοπικοί όμβροι μικρής διάρκειας τις θερμές ώρες της ημέρας (άνευ σημασίας) σε ορεινές περιοχές της δυτικής και βόρειας χώρας.

Οι άνεμοι μεταβλητοί στη δυτική, κεντρική και βόρεια χώρα, με τους ανέμους να μην προβληματίζουν και να φτάνουν στα 3 – 5 και πολύ τοπικά στο Ιόνιο στα 6 Μποφόρ. Στην υπόλοιπη χώρα θα πνέουν από βόρειες – βορειοανατολικές διευθύνσεις, φτάνοντας στα 5 – 6 και τοπικά στα 7 Μποφόρ (τοπικά στο Κάβο Ντόρο δεν αποκλείεται να φτάσουν και στα 8 Μποφόρ).

Η θερμοκρασία θα παραμείνει στα ίδια επίπεδα.

ΤΡΙΤΗ: Συνεχίζονται οι καλοκαιρινές συνθήκες, ενώ ο υδράργυρος θα αρχίσει να ανεβαίνει. Το μελτέμι θα πέσει λίγο στο Αιγαίο και στα υπόλοιπα ανατολικά προσήνεμα τμήματα και θα φτάσει στα 4 – 6 και τοπικά στο Αιγαίο στα 7 Μποφόρ.

Οι ελάχιστες θερμοκρασίες δεν θα ξεπεράσουν τους 19 – 21 βαθμούς, με τις μέγιστες να σκαρφαλώνουν στους 32 – 33 και τοπικά στους 34 βαθμούς στα ηπειρωτικά, ενώ τοπικά σε κλειστούς κάμπους και κλειστές περιοχές της δυτικής, πεδινής ηπειρωτικής χώρας ο υδράργυρος θα φτάσει και στους 35 βαθμούς. Στις παραθαλάσσιες περιοχές και στα νησιά η θερμοκρασία θα είναι 2 – 4 βαθμούς περίπου χαμηλότερη σε σχέση με τα ηπειρωτικά πεδινά τμήματα.

Ο υδράργυρος θα φτάσει και στους 36 – 37 βαθμούς

ΤΕΤΑΡΤΗ: Οι καλοκαιρινές συνθήκες συνεχίζονται. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες – βορειοανατολικές διευθύνσεις στα ανατολικά προσήνεμα, ενώ στην υπόλοιπη χώρα θα είναι μεταβλητοί. Οι άνεμοι στα ανατολικά προσήνεμα θα φτάσουν στα 4 – 5 και τοπικά στα 6 Μποφόρ, ενώ στην υπόλοιπη χώρα θα φτάσουν στα 2 – 4 και στο Ιόνιο, τοπικά, στα 5 Μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο και θα φτάσει στην πεδινή ηπειρωτική χώρα στους 34 – 35 και πολύ τοπικά στους 36 – 37 βαθμούς (σε κλειστές περιοχές και κλειστούς κάμπους). Στα παραθαλάσσια και νησιωτικά τμήματα η θερμοκρασία θα είναι 2 – 4 βαθμούς χαμηλότερη σε σχέση με τα ηπειρωτικά πεδινά.

Από την Πέμπτη μέχρι το Σάββατο θα υπάρξει μικρή περαιτέρω άνοδος της θερμοκρασίας, από πλευράς μέγιστης αλλά και ελάχιστης τιμής, με τον υδράργυρο να φτάνει στα ηπειρωτικά πεδινά στους 36 – 37 και τοπικά στους 38 βαθμούς (σε κλειστές περιοχές και κλειστούς κάμπους αναμένονται οι υψηλότερες τιμές). Οι ελάχιστες τιμές θα κυμανθούν από 21 έως 24 βαθμούς.

Η πιθανή τάση του καιρού δείχνει ότι προς τα τέλη Ιουνίου με αρχές Ιουλίου θα υποχωρήσουν οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες στην ανατολική προσήνεμη χώρα, κυρίως λόγω και του μελτεμιού, που θα ενισχυθεί.

Για ό,τι νεότερο θα υπάρξει ενημέρωση.


ΤΟ ΠΑΡΟΝ
Φωτο: Pixabay



Σχολιάστε εδώ