
Για την έκπληξη πάει ο Σαμαράς
ΕΤΟΙΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΛΗΡΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΟΥ
–Βλέπει ακόμα και πρωτιά στις εκλογές
–Ποιοι υπογράφουν την ιδρυτική διακήρυξη
–Καταρτίστηκαν τα ψηφοδέλτια
Έτοιμο είναι το κόμμα του Αντώνη Σαμαρά. Η ιδρυτική διακήρυξη ολοκληρώθηκε, το πρόγραμμα έχει ετοιμαστεί με κάθε λεπτομέρεια, ενώ τα ψηφοδέλτια έχουν κλείσει.
Ο Αντώνης Σαμαράς περιμένει την ανακοίνωση των εκλογών για να προχωρήσει ταυτόχρονα στην ανακήρυξη του κόμματός του, στην εξαγγελία του προγράμματος, στην κατάθεση των ψηφοδελτίων και στην παρουσίαση της ιδρυτικής διακήρυξης. Η τελευταία, δε, αναμένεται να κάνει πάταγο, αφού, πέρα από το εντυπωσιακό περιεχόμενο, θα υπογράφεται από… βαριά ονόματα, όχι μόνο του ευρύτερου πολιτικού φάσματος, αλλά και του επιχειρηματικού και του πνευματικού κόσμου.
Η εκτίμηση που εκφράζουν εκείνοι που είναι μαζί με τον πρώην πρωθυπουργό, που βλέπουν την αποδοχή που έχει, την αγάπη που εισπράττει από τον απλό κόσμο αλλά και τη στήριξη καταξιωμένων παραγόντων, με ιστορία και τεράστια αναγνώριση στην πολιτική, την πολιτιστική, την επιχειρηματική και την πνευματική ζωή του τόπου, είναι πως αυτήν τη φορά το κόμμα του Αντώνη Σαμαρά μπορεί να πρωταγωνιστήσει στις εκλογές και να κάνει την έκπληξη, συγκεντρώνοντας ποσοστά ακόμα και μεγαλύτερα της Νέας Δημοκρατίας.
Ο Αντώνης Σαμαράς προβάλλει πλέον ως ο αδιαφιλονίκητος πόλος, που μπορεί να βγάλει τη χώρα από τα αδιέξοδα, στα οποία την έχει οδηγήσει η διακυβέρνηση Μητσοτάκη, και έχει τη δυνατότητα να λειτουργήσει ενωτικά και να συσπειρώσει τις δυνάμεις που πιστεύουν στον Ελληνισμό, σέβονται την ιστορία του, υπολήπτονται τον λαό, σιχαίνονται τη διαφθορά, είναι ενάντια στη διαπλοκή και θέλουν μια Ελλάδα ισχυρή, εύρωστη, δυναμική, αυτάρκη, περήφανη, με λαό που να ζει με αξιοπρέπεια, ασφάλεια και ειρήνη. Χωρίς τη δαμόκλειο σπάθη των δανειστών και την απειλή του ξεσπιτώματος για δάνεια που έχουν πληρωθεί… χρυσά από τον ελληνικό λαό.
Υπό την έννοια αυτή, με την πολυσυλλεκτικότητα που διασφαλίζει το κόμμα Σαμαρά, τη γενική αποδοχή, την πίστη ότι είναι το μόνο που μπορεί να απαλλάξει τον τόπο από τον Μητσοτάκη και όσα τον ακολουθούν και τα πληρώνει ακριβά ο κόσμος, διάχυτη είναι η εντύπωση ότι θα είναι η ευχαρίστηση έκπληξη των εκλογών, που θα ζωντανέψει την ελπίδα του κόσμου για μια καλύτερη ζωή, πιο ανθρώπινη, πιο αξιοπρεπή, πιο ισορροπημένη, πιο δίκαιη.
Αυτήν τη στιγμή, ο Σαμαράς είναι απόλυτα έτοιμος. Τόσο για να δώσει τη μάχη των εκλογών όσο και για να κυβερνήσει ή να συγκυβερνήσει, αν αυτή είναι η θέληση του λαού, όπως θα την αποτυπώσει στην κάλπη.
Και το πόσο έτοιμος είναι, εδώ και καιρό, θα φανεί από τα βήματα που θα ακολουθήσουν μετά την ανακοίνωση του κόμματος.
Κατ’ αρχάς, θα βγει στον αέρα μια διακήρυξη η οποία είναι μανιφέστο κόμματος εξουσίας, με προοπτική, ταυτότητα και ξεκάθαρες θέσεις για όλα. Το πιο σπουδαίο όμως είναι οι υπογραφές που μπαίνουν κάτω από τη διακήρυξη αυτή. Πρόκειται για υπογραφές κορυφαίων και καταξιωμένων πολιτικών, από όλους τους χώρους, με πυρήνα βέβαια την κανονική Νέα Δημοκρατία, την ανόθευτη, την πραγματική, το μεγαλύτερο μέρος από το κανονικό ΠΑΣΟΚ, το λεγόμενο «Παπανδρεϊκό», και επώνυμα στελέχη από άλλους χώρους, που βλέπουν το κόμμα Σαμαρά ως πολιορκητικό κριό που θα απαλλάξει τη χώρα από το κατεστημένο Μητσοτάκη. Αυτή θα είναι η πρώτη έκπληξη και η πρώτη ψυχρολουσία για το στρατόπεδο του σημερινού πρωθυπουργού.
Δεύτερον, θα είναι το πρόγραμμα, που θα είναι φιλολαϊκό, ρηξικέλευθο και πλήρως κοστολογημένο. Ένα πρόγραμμα που θα δίνει άμεσες λύσεις στα προβλήματα της καθημερινότητας του κόσμου και θα απαντά στην ακρίβεια, στην διαφθορά και στην ακραία λιτότητα, που έχει εξαθλιώσει τον λαό.
Τρίτον, θα είναι τα ψηφοδέλτια, τα οποία θα απαρτίζονται από έντιμους και αναγνωρισμένους ανθρώπους, που ξεχωρίζουν για το ήθος και την ανιδιοτέλειά τους. Ανθρώπους που μπορούν να τραβήξουν το κάρο και να υποστηρίξουν αποφασιστικά και αποτελεσματικά το όραμα του Αντώνη Σαμαρά για την Ελλάδα του αύριο, την Ελλάδα που θα ανήκει στους Έλληνες και όχι στους… κάθε λογής «Φραπέδες», στους διεθνείς μεταπράτες και στα κάθε είδους αρπακτικά.
Φωτό: ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ/ EUROKINISSI