Καταπέλτης το ΣτΕ κατά του πρώην προέδρου του ΒΕΠ

Καταπέλτης το ΣτΕ κατά του πρώην προέδρου του ΒΕΠ

Eκδόθηκε τελικά η απόφαση του ΣτΕ, στο οποίο είχαν προσφύγει τα μέλη του προηγούμενου ΔΣ του ΒΕΠ Δημήτρης Φανουργάκης, Βασίλης Κανακάκης, Γιώργος Κωνσταντόπουλος, Γιώργος Μπαλκάμος, Σταύρος Καλογερόπουλος, Γεράσιμος Μιχαλάκης, Χρήστος Παπούλιας, Γιώργος Σωτηρίου, και Ζαχαρίας Πούλος, κατά των αποφάσεων του ΒΕΠ, που ελήφθησαν κατόπιν εισήγησης του πρώην προέδρου κ. Παπαμανώλη – Ντόζα, με τις οποίες είχαν κριθεί έκπτωτοι λόγω συνεχόμενων απουσιών.

Η απόφαση αυτή είναι η οριστική, γιατί η πρόχειρη είχε εκδοθεί πριν από τις εκλογές και είχε δικαιώσει τα εννιά μέλη που είχε… καρατομήσει ο τότε πρόεδρος, για να μην τα βρει μπροστά του στις εκλογές. Με την προσωρινή απόφαση, τα εννιά μέλη πήραν μέρος κανονικά στις εκλογές και δικαιώθηκαν οι φόβοι του κ. Ντόζα, ο οποίος έπαθε… πανωλεθρία και πήρε μόλις 30%. Αποτελεί όντως μνημείο αποτυχίας να χάνει ένας πρόεδρος εκλογές με τόσο συντριπτικό ποσοστό. Γιατί σημαίνει ότι ουσιαστικά ήταν ανύπαρκτος… Περιττό να πούμε, βέβαια, πως σχεδόν όλοι όσοι κατέβηκαν στις εκλογές από τους εννιά καρατομηθέντες εξελέγησαν πανηγυρικά.

Το αποτέλεσμα ήταν γνωστό από την πρόχειρη απόφαση, αλλά στην οριστική το ΣτΕ δέχεται ότι ο κ. Ντόζας έχει κάνει καραμπινάτες παρανομίες κατά συρροή, για τις οποίες θα λογοδοτήσει σίγουρα στη δικαιοσύνη και φυσικά θα τα βρει… μπαστούνια, γιατί υπάρχει απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου, που είναι το ΣτΕ. Όταν, λοιπόν, υπάρχει τέτοια απόφαση, που είναι καταπέλτης κατά του κ. Ντόζα, η απορία είναι γιατί δεν έχει συλληφθεί ακόμα…

Το ΣτΕ στην απόφασή του αναφέρει ότι το ΒΕΠ λειτουργούσε από τον Απρίλιο του 2023 χωρίς πρακτικά, όπως αποκάλυψε έγγραφο του διευθυντή του Επιμελητηρίου, που τονίζει ότι ο πρώην πρόεδρος είχε αποκλείσει την υπηρεσία από το cloud και το zoom και δεν μπορούσε να καταγράψει πρακτικά.

Δηλαδή, οι αποφάσεις που πήρε το ΒΕΠ επί δύο χρόνια, παρά κάτι μήνες, είναι έωλες και εν δυνάμει άκυρες. Αν, δε, έχουν δοθεί χρήματα βάσει αυτών, θα πρέπει να επιστραφούν ή να καταλογιστούν.
Υπάρχουν, μάλιστα, δεκάδες καταγγελίες και πρόσφυγες στη δικαιοσύνη από τον πρώην γενικό γραμματέα Θόδωρο Ματθιουδάκη, ο οποίος ισχυρίζεται ότι ο κ. Ντόζας δεν του παρέδιδε τα απομαγνητοφωνημένα πρακτικά για να κάνει αντιπαραβολή και να τα υπογράψει, όπως ορίζει ο νόμος.

Καταλήγοντας, το σκεπτικό της απόφασης αναφέρει ότι το ΣτΕ δέχεται την αίτηση της ακύρωσης των πράξεων που οδήγησαν στην καρατόμηση των εννιά, διότι δεν τηρήθηκαν τα προβλεπόμενα στις διατάξεις της Κ1 -132/24-1-2008 υπουργικής απόφασης, προκειμένου να λάβει νομική υπόσταση το πρακτικό της συνεδρίασης στην οποία αποφασίστηκε η έκπτωση των αιτούντων.

Συνεπώς, καταλήγει το σκεπτικό, οι προσβαλλόμενες πράξεις, εκδοθείσες βάσει του ως άνω ανυπόστατου πρακτικού, πρέπει να ακυρωθούν.

Δηλαδή, το ΣτΕ λέει, με λίγα λόγια, ότι το ΒΕΠ επί διοίκησης Παπαμανώλη – Ντόζα, λειτουργούσε χωρίς νόμιμα πρακτικά και κατά συνέπεια ένα πλήθος αποφάσεών του θα πρέπει να λογίζονται ως παράνομες.

Μετά απ’ όλα αυτά, τα… πεπραγμένα της προηγούμενης διοίκησης του ΒΕΠ, που ουσιαστικά ήταν ενός ανδρός αρχή, θα απασχολήσουν για πολύ καιρό ακόμα τη δικαιοσύνη. Οπότε, οι εξελίξεις θα έχουν πολύ μεγάλο ενδιαφέρον…

Τώρα, βέβαια, για τη διατήρηση της ευταξίας και της ποιότητας, που διακρίνει παραδοσιακά το ΒΕΠ, θα πρέπει ο πρώην πρόεδρος να ζητήσει δημόσια συγγνώμη από τους εννιά συναδέλφους του, τους οποίους κατηγόρησε άδικα και επιχείρησε να τους στερήσει το δημοκρατικό δικαίωμα να πάρουν μέρος στις εκλογές, για να κλείσει ο κύκλος των σκοπιμοτήτων και των αδικιών. Και να δείξει, βέβαια, ότι κατάλαβε το λάθος του και δεν θα το επαναλάβει…

Και σίγουρα να πληρώσει και τα έξοδα της δικής, κάπου 900 ευρώ, που χρεώθηκε το Επιμελητήριο λόγω της παράνομης πράξης του.


ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ