
ΕΡΤ1: «ΠΟΠ Μαγειρική» με τον Ανδρέα Λαγό – Καλεσμένοι οι Ζωή Παπαδοπούλου, Ελένη Χρονά, Κωνσταντίνος Λάγκος, Γιάννης Καλπούζος και Ροζάνα Μαϊλάν
«ΠΟΠ Μαγειρική» με τον Ανδρέα Λαγό
Καλεσμένοι οι Ζωή Παπαδοπούλου, Ελένη Χρονά,
Κωνσταντίνος Λάγκος, Γιάννης Καλπούζος και Ροζάνα Μαϊλάν
Από Δευτέρα 26 έως Παρασκευή 30 Μαΐου 2025
Δευτέρα 26 Μαΐου 2025, στις 14:00
«Πράσα Κρήτης, παραδοσιακά παξιμάδια Λήμνου»
Καλεσμένη η Ζωή Παπαδοπούλου
Στο στούντιο της «ΠΟΠ Μαγειρικής» έρχεται η γνωστή τραγουδίστρια, Ζωή Παπαδοπούλου. Μαζί με τον Ανδρέα Λαγό μαγειρεύουν δύο λαχταριστές συνταγές, με πράσα Κρήτης και παραδοσιακά παξιμάδια Λήμνου. Η Ζωή Παπαδοπούλου μας μιλά για την καταγωγή της από την Κρήτη, για τη δύναμη που της έδινε πάντα το τραγούδι, για την σχέση της με τη Χαρούλα Αλεξίου, τις σπουδαίες συνεργασίες που έχει κάνει αλλά και για το πώς είναι ως μαμά.
Τρίτη 27 Μαΐου 2025, στις 14:00
«Γιοφκάδες Θράκης, ελαιόλαδο Λακωνίας»
Καλεσμένη η Ελένη Χρονά
Η «ΠΟΠ Μαγειρική» καλωσορίζει τη δημοσιογράφο της ΕΡΤ, Ελένη Χρονά. Μαζί με τον Ανδρέα Λαγό ετοιμάζουν δύο μοναδικές συνταγές, η πρώτη με γιοφκάδες Θράκης και η δεύτερη με ελαιόλαδο Λακωνίας.
Η Ελένη Χρονά μάς μιλά για τη σχέση της με τα παιδιά της και τον ρόλο της ως μητέρα, για την αγάπη της για την ενημέρωση και τα συναισθήματα που βιώνει όταν έχει να ανακοινώσει μια δυσάρεστη είδηση στο δελτίο Ειδήσεων, καθώς και για τα παραδοσιακά φαγητά της Μεσσηνίας και την επιθυμία της να γράψει ένα βιβλίο που θα βασίζεται στις προσωπικές σχέσεις και πώς αλλοιώνονται όταν αυτές γίνονται επαγγελματικές.
Τετάρτη 28 Μαΐου 2025, στις 14:00
«Κασέρι Βέροιας, μέλι Ρόδου»
Καλεσμένος ο Κωνσταντίνος Λάγκος
Ο Ανδρέας Λαγός υποδέχεται στο στούντιο της «ΠΟΠ Μαγειρικής» τον ηθοποιό Κωνσταντίνο Λάγκο. Μαζί δημιουργούν δύο υπέροχα πιάτα, το πρώτο με κασέρι Βέροιας και το δεύτερο με μέλι Ρόδου. Ο Κωνσταντίνος Λάγκος μας μιλά για τους γονείς του που ήταν καλλιτέχνες, για τη δουλειά του και τι του αρέσει στο να δημιουργεί χαρακτήρες, για τη σχέση του με τη μαγειρική αλλά και για τα ταξίδια που τόσο αγαπά.
Πέμπτη 29 Μαΐου 2025, στις 14:00
«Καπνιστή πέστροφα Ταϋγέτου, κινόα Κιλελέρ»
Καλεσμένος ο Γιάννης Καλπούζος
Στο στούντιο της «ΠΟΠ Μαγειρικής» έρχεται ο καταξιωμένος συγγραφέας, ποιητής και στιχουργός, Γιάννης Καλπούζος. Μαζί με τον Ανδρέα Λαγό μαγειρεύουν δύο γευστικότατες συνταγές, με καπνιστή πέστροφα Ταϋγέτου και κινόα Κιλελέρ. Ο Γιάννης Καλπούζος μας μιλά για την καταγωγή του από ένα χωριό της Άρτας και τις παιδικές του μνήμες, για το πώς ξεκίνησε από στίχους να φτάνει να γράφει μυθιστορήματα αλλά και για το πώς ενσωματώνει τη γεύση στα βιβλία του.
Παρασκευή 30 Μαΐου 2025, στις 14:00
«Μανιτάρια Γρεβενών, φυσικό αλάτι Μυτιλήνης»
Καλεσμένη η Ροζάνα Μαϊλάν
Στο στούντιο της «ΠΟΠ Μαγειρικής» έρχεται η Κουβανή τραγουδίστρια, Ροζάνα Μαϊλάν (Rosanna Mailan). Μαζί με τον Ανδρέα Λαγό μαγειρεύουν δύο λαχταριστές συνταγές, με μανιτάρια Γρεβενών και φυσικό αλάτι Μυτιλήνης.
Η Ροζάνα Μαϊλάν μάς μιλά για την παιδική της ηλικία στην Κούβα, την ενασχόληση με την μουσική από πολύ μικρή ηλικία, για το ότι αισθάνεται την Ελλάδα ως πατρίδα της και πώς είναι ως μαμά.
«ΠΟΠ Μαγειρική»
με τον Ανδρέα Λαγό
Η «ΠΟΠ Μαγειρική» είναι ανανεωμένη, με νέα κουζίνα, νέο on air look και μουσικό σήμα, νέες ενότητες, αλλά πάντα σταθερή στον βασικό της στόχο, να μας ταξιδέψει σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, να φέρει στο τραπέζι μας τα ανεκτίμητης αξίας αγαθά της ελληνικής γης, να φωτίσει μέσα από τη γαστρονομία την παράδοση των τόπων μας και τη σπουδαιότητα της διαφύλαξης του πλούσιου λαογραφικού μας θησαυρού, και να τιμήσει τους παραγωγούς της χώρας μας.
Σημαντικό στοιχείο σε κάθε συνταγή είναι τα βίντεο που συνοδεύουν την παρουσίαση του κάθε προϊόντος, με σημαντικές πληροφορίες για την ιστορία του, τη διατροφική του αξία, την προέλευσή του και πολλά ακόμα που εξηγούν κάθε φορά τον λόγο που καθένα από αυτά ξεχωρίζει. Η εκπομπή εμπλουτίζεται, επίσης, με βίντεο-αφιερώματα που θα μας αφηγούνται τις ιστορίες των ίδιων των παραγωγών και θα μας μεταφέρουν στα πιο όμορφα και εύφορα μέρη μιας Ελλάδας, που ίσως δεν γνωρίζουμε, αλλά σίγουρα θέλουμε να μάθουμε!
Μέσα από αυτές τις ιστορίες, τα ελληνικά ΠΟΠ και ΠΓΕ προϊόντα, καθώς και όλα τα υλικά που συνδέονται άρρηκτα με την κουλτούρα και την παραγωγή της κάθε περιοχής, θα βρουν τη δική τους θέση στην κουζίνα της εκπομπής και θα εμπνεύσουν τον Αντρέα Λαγό να δημιουργήσει συνταγές πεντανόστιμες, πρωτότυπες, γρήγορες αλλά και οικονομικές, με φόντο, πάντα, την ασυναγώνιστα όμορφη Ελλάδα!
Μαζί του ο Αντρέας Λαγός έχει και φέτος αγαπημένα πρόσωπα της ελληνικής τηλεόρασης, καλλιτέχνες, δημοσιογράφους, ηθοποιούς και συγγραφείς, που θα τον βοηθούν να μαγειρέψει, θα του μιλούν για τις δικές τους γαστρονομικές προτιμήσεις και εμπειρίες και θα του αφηγούνται με τη σειρά τους ιστορίες που αξίζει να ακουστούν.
Παρουσίαση-επιμέλεια συνταγών: Ανδρέας Λαγός
Σκηνοθεσία: Γιώργος Λογοθέτης
Οργάνωση παραγωγής: Θοδωρής Σ. Καβαδάς
Αρχισυνταξία: Tζίνα Γαβαλά
Διεύθυνση παραγωγής: Βασίλης Παπαδάκης
Διευθυντής φωτογραφίας: Θέμης Μερτύρης
Υπεύθυνη καλεσμένων – Δημοσιογραφική επιμέλεια: Νικολέτα Μακρή
Παραγωγή: GV Productions
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ